Vágólapra másolva!
Hosszú hónapok latolgatása után Toto Wolff elmondta, a Mercedes csapatfőnökeként folytatja a pályafutását. Úgy érzi, nem tudja szétválasztani a Forma-1-et a magánéletétől.

Hivatalos bejelentés továbbra sincs, de Toto Wolff először beszélt arról, hogy jövőre is a Mercedes csapatfőnökeként dolgozik majd a Forma-1-ben. A 48 éves osztrák üzletember szerződése az év végén lejár, és a koronavírus miatti kényszerszünet idején megfontolta, hogy a megterhelő életmód helyett nyugalmasabb életet kellene választania.

Wolff marad a Mercedes-csapat élén Forrás: Daimler AG/Steve Etherington

Wolff viszont meggondolta magát, a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta, jövőre is a Forma-1-ben marad és csapatfőnökként is folytatja a munkát. Elismerte, átgondolta, hogy kell-e változtatnia az életmódján,

„Élvezem, hogy irányítom ezt a vállalatot és a motorsportok iránti szenvedélyemben osztozom a feleségemmel.”

Wolff felesége, Susie a héten jelentette be, hogy amerikai befektetőket vonnak be a Formula E-ben versenyző Venturi-csapat működtetésébe, ő pedig résztulajdonos és csapatfőnök marad. Férje, Toto döntésében az is szerepet játszhat, hogy a Forma-1-ben hamarosan a pilóták fizetésére is kiterjeszthetik a költségplafont, így számára is kedvezőbb lehet, hogy az F1-es csapat résztulajdonosa is.

Wolff irányítása alatt a Mercedes 2014 óta verhetetlen az F1-ben Forrás: Daimler AG/Sebastian Kawka/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„A fizetési plafon biztosan meg fog jelenni” – mondta. Az új szabályozástól azt várja, hogy a Forma-1 nem arra épül majd, hogy „ki fizet többet a másiknak”, és nyereségesebbek lesznek a sportágban működő csapatok. „Az egész cirkusz így maradhat életben. Nem lehet a Forma-1-ben résztvevő befektetőket itt tartani, ha minden évben ki kell segíteniük a csapataikat.”

Wolff döntése fontos fejlemény, mivel a Mercedesnek megállapodásra kell jutnia Lewis Hamiltonnal is, akivel eddig a világbajnoki címért zajló csata, majd a koronavírus miatt halogatták a tárgyalásokat, de a hétszeres világbajnok szerződése is lejár az év végén. Wolff nemrég azt mondta, Hamiltonnal számolnak jövőre is.