Wolff nem biztos abban, hogy csapatfőnökként folytatja az F1-ben

Forma-1, A 70. Évforduló Nagydíja, péntek, Toto Wolff, Mercedes
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 07: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff talks in the Team Principals Press Conference during practice for the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 07, 2020 in Northampton, England. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff Barcelonában elárulta, továbbra sem dőlt el, hogy folytatja-e a munkáját a Mercedes csapatánál, és ha igen, milyen formában. Nem akar távozni, de középszerűvé válni sem.

Több rendezetlen ügy is érinti a Mercedes F1-es csapatának jövőjét. Toto Wolff csapatfőnök Barcelonában elárulta, az istálló jövőjét biztosító kereskedelmi megállapodás aláírását már időszerűnek tartja, a saját szerződéshosszabbítása azonban egyelőre nem dőlt el. Az osztrák üzletember már tavaly is emlegette, hogy változás állhat be a csapatvezetésben, a sajtóban felmerült, hogy a felügyelőbizottság elnökeként folytathatja a munkát, ő viszont eddig a maradásról beszélt.

Wolff minden idők legsikeresebb F1-es csapatfőnöke Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Sok tényező a maradásra ösztönöz, de ez [az életforma] megterhelő is – mondta az FIA sajtótájékoztatóján. – Nincs okom arra, hogy ne folytassam. Meglátjuk, hogy milyen szerepkörben” – tette hozzá.

„A legjobbat akarjuk tenni a csapat számára, hogy továbbra is prosperáljon. Nagyon élvezem a feladatomat, azt tervezem, hogy folytatom, de nem akarok nagyon jó helyett csupán jó munkát végezni” – nyilatkozta az üzletember, aki a megbízása mellett a csapatot működtető vállalat 30%-os résztulajdonosa is, ezért a helyzete jóval bonyolultabb egy munkaviszonynál.

Wolff minden idők legsikeresebb F1-es csapatfőnöke,

a hibrid Mercedesekkel és elsősorban Lewis Hamiltonnal lényegében minden létező rekordot átírtak vagy közel kerültek ehhez. Az irányítása alatt a Mercedes példátlan sikersorozatban van, Hamilton az idén szinte biztosan beállítja Michael Schumacher egyéni rekordjait és jövőre akár meg is döntheti azokat.

Ehhez az kell, hogy Hamilton is meghosszabbítsa a szerződését, ez formaságnak tűnik, mert a brit pilóta azt mondta, még legalább három évre tervez az F1-ben és nem is lenne hova mennie a mezőnyben, de tavaly kijelentette, Wolff maradásától is függ, hogy ő folytatja-e a saját pályafutását. A csapatfőnök azonban úgy véli, a két ügy nincs feltétlenül összefüggésben.

„A legjobb dolog, amit Lewis tehet az az, ha marad, és ő is ezt akarja tenni. Nagyszerű sikereket érhet el. Hízelgő, hogy azt mondja, hogy ez azon múlik, én mihez kezdek, de neki nincs rám szüksége. Még nem hoztam meg a döntést. Az egyeztetések zajlanak, pozitívak és élvezem ezt. Nem akarom azt az érzést kelteni, hogy távozom, mert nem ez a helyzet.”

Wolff 2013-ban érkezett a csapathoz, a Mercedes 2014 óta verhetetlen Forrás: Daimler AG/©Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd./Sebastian Kawka

„Most csupán olyan időszakot élek, amikor átgondolom, merre tart az F1, mi történik a koronavírussal és ennek személyes okai is vannak. Susie [a feleségem] jó helyzetben van, egy Formula E-csapatot irányít, ezért sokat van távol, én pedig az elmúlt nyolc év során nagyjából 120 nagydíjra utaztam el, és ezt most ideje átgondolnunk.”