Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnökének olykor zord külseje mögött vicces figura lapul, miközben az ellenfelekkel a pályán és azon kívüli is csatározik, munkatársait gyakran megtréfálja.

Az erős akcentusa, az asztalcsapkodás és a néha szúrós nézése miatt Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke már eddig is a sportágat kedvelő mémgyárosok egyik kedvence volt, de az osztrák üzletember az előző két nagydíjhétvégén is tett arról, hogy megnevettesse munkatársait és a közösségi média iránt érdeklődőket.

Wolff először Silverstone-ban indult rollerrel a pálya szélére két munkatársával, ez feleségét, Susie-t és munkatársa, James Allison fiát is megihlette.

Susie Wolff azt kifogásolta, hogy férje egy hölgy társaságában rollerezett és a Twitteren némi malíciával megjegyezte, nem erre gondolt, amikor azt javasolta élete párjának, hogy karolja fel az elektromos mobilitást.

Allison fia, Matthew egy korábbi rádióüzenetet felhasználva humoros klipet készített, amelyben úgy állítja be a helyzetet, mintha édesapját csapatutasítás miatt előzné meg a főnöke, és a rollerjén egyébként is teljesen elkopott az első gumi.

A mókázás Barcelonában is folytatódott, ezúttal ismét Wolff volt a főszereplő. Miközben Allison mit sem sejtve arról beszél, hogy a pénteki szabadedzéseken megpróbáltak gyógyírt találni a silverstone-i gumiproblémákra, a csapatfőnök helyeselve széttrollkodta a videót.

Gyaníthatóan komoly pókerarcra volt szükség az operatőrtől, hogy a technikai igazgató ebből semmit se vegyen észre.

Ugyanez nem sikerült, amikor Marga Torresszel, Lewis Hamilton motormérnökével próbáltak egy mindössze 60 másodperces kisfilmet felvenni arról, hogy miből áll ez a munkakör. Wolff ekkor is belesett, ami megmosolyogtatta az operatőrt, valamint a videó főszereplőjét is.

Nem úszott meg egy kis viccelődést Will Buxton, az F1 riportere sem, aki éppen az F1 TV-re készített levezetőműsort, amikor Wolff arra járt, és élő adásban hozta enyhén kellemetlen helyzetbe a műsorvezetőt.

Belefér a mókázás, hiszen a Mercedes az enyhe silverstone-i kisiklástól eltekintve zsinórban nyeri a versenyeket elsősorban Hamilton révén. Vasárnap is a brit pilóta ünnepelhetett, de Valtteri Bottas 3. helye azt jelentette, hogy a konstruktőri világbajnokságban is növelték az előnyüket, ami láthatóan jó kedvre derítette a csapatfőnököt.