Wolff pénztárcájának is jót tehet Vettel Aston Martinhoz szerződése

Forma-1, Toto Wolff, Mercedes-AMG Petronas, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Monacói Nagydíj 2019
Second placed Ferrari's German driver Sebastian Vettel (R) is congratulated by Mercedes AMG Petronas F1 Team's team principal Toto Wolff after the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit on May 26, 2019 in Monaco. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff már csak saját érdekeit szem előtt tartva is örül annak, hogy az Aston Martin leszerződtette a Sergio Péreznél nagyobb marketingértékkel bíró Sebastian Vettelt.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, hogy az Aston Martin csak jól járt azzal, hogy a 2021-es szezonra leszerződtette Sebastian Vettelt a mexikói Sergio Pérez helyére. A sajtóhírek szerint a jelenlegi fizetésének töredékéért aláíró négyszeres világbajnok az osztrák üzletember szerint jó párost fog alkotni a fiatal Lance Stroll-lal.

Wolff örül Vettel maradásának Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az Aston Martin autógyárban részesedéssel rendelkező Wolff a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, hogy már csak saját maga miatt is örül Vettel Aston Martinhoz igazolásának. A brit autógyár részvényeinek értéke a német pilóta bejelentése után meredeken emelkedni kezdett, és bár azóta visszaesett, Vettel érkezésétől hosszú távon így is mindenki azt várja, hogy amellett, hogy tapasztalatával segíti a csapatot, kiváló nagykövete lesz a márkának, marketing szempontból sem elhanyagolható tehát a jelenléte

– mondta Wolff. – Ezen kívül a Forma-1 számára is remek hír, hogy Seb marad, ő az évtized második legeredményesebb pilótája, az F1 számára pedig fontos, hogy olyasvalaki, mint Sebastian, ne hagyja el a sportágat a legjobb éveiben. Egy másik nézőpontból nézve pedig óriási tudást visz az Aston Martinhoz Lance [Strollal] együtt, aki igazán jól fejlődik, és már nagyon jó szinten van. Sebastian tudásával mindannyian nagy mértékben fognak fejlődni, szerintem ez lesz az ő hozzájárulása."

A másik hozzájárulása pedig a már említett marketingérték lehet, amit az Aston Martin minden bizonnyal ki is fog aknázni.

Az Auto Motor und Sport becslése szerint a gyártónak mindent egybevetve (Sergio Pérez és szponzorainak elküldése, valamint Vettel szerződtetése) 40 millió dollárjába került a négyszeres világbajnok megszerzése.

Vettel szerződése ráadásul a Bild szerint meghatározatlan időre szól, tehát évről évre értékelni fogják a helyzetüket a felek.

Vettel jóval kevesebbet fog keresni, mint eddig Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Ami a német pilóta bérezését illeti, az a becslések szerinti az évi eddigi, Ferrari által fizetett 45 millió euróról jócskán le fog csökkeni, állítólag 15 millió eurót tehet majd zsebre évente. Egyes pletykák szerint még ennél is kevesebb lehet a bére, az ezen a szinten jóformán jelképes összeg mellé pedig az eredményekért járó bónuszokkal tornázhatja csak feljebb a juttatását.