Ha nincs a koronavírus, F1-es világbajnokkal bővült volna az IndyCar idei mezőnye

Jenson Button, The Race All Stars, Indianapolis, IndyCar
INDIANAPOLIS, IN - JUNE 20: INDIANAPOLIS, IN - JUNE 20: (EDITORIAL USE ONLY) (Editors note: This image was computer generated in-game) Jenson Button, driver of the 22 Sky UK during The Race All-Star Esports Series powered by ROKiT Phones at a virtual Indianapolis Motor Speedway on June 20, 2020 Indianapolis, Indiana. (Photo by Sam Cobb/Torque Esports via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso távolmaradásával sem lett volna F1-es világbajnoktól mentes az IndyCar idei szezonja, ha nincs a koronavírus-járvány, ebben az esetben 2009 világbajnoka ugyanis minden bizonnyal elindult volna a sorozatban.

A Forma-1-ből 2016 végén visszavonuló, a versenyzéssel azonban fel nem hagyó Jenson Button elárulta, ha nincs a koronavírus, az idén minden bizonnyal az IndyCarban láthattuk volna őt versenyezni korábbi csapata, a McLaren színeiben. Ezzel a 2009-es világbajnok a hatodik olyan versenyző lett volna a széria idei kiírásában, akinek van korábbi F1-es tapasztalata.

Button komolyan gondolta, hogy kipróbálja magát az IndyCarban Forrás: Getty Images for Santander/2018 Getty Images/Patrik Lundin

A királykategóriában 2000 és 2016 között versenyző Button F1-es visszavonulása után megfordult Le Mans-ban, a japán Super GT-ben (itt első nekifutásra bajnok lett Jamamoto Naokival), valamint tavaly a brit GT-bajnokság silverstone-i fináléján is feltűnt. Az idén pedig, ha nincs a koronavírus-járvány, legutóbbi F1-es szereplése, a 2017-es Monacói Nagydíjra való beugrása óta először ismét együléses versenyautóban láthattuk volna versenyezni.

– nyilatkozta Motorsport Newsnak. – Úgy volt, hogy részt veszek néhány teszten a McLarennel. Az elsőn a COVID miatt nem tudtam részt venni, mivel törölték, a második pedig a két ausztriai futam között volt (Button a Sky Sports szakértőjeként dolgozott - a szerk.), úgyhogy lemaradtam róla, ami sajnálatos, mert az volt a célom, hogy rajthoz álljak a nem oválpályán zajló versenyeken. Az oválokon nem mentem volna, de az összes többin igen. Ha nincs a COVID, valószínűleg megtörtént volna, de biztos vagyok benne, hogy sokan elmondhatják ugyanezt."

Button a virtuális világban már kipróbálta az IndyCart Forrás: Torque Esports via Getty Images/2020 Torque Esports/Sam Cobb

A McLaren egyébként egy akklimatizáló teszten még így is autóba ültethette volna Buttont, de nem tette. Tavaly áprilisban egyébként a hétszeres NASCAR-bajnok Jimmie Johnson is tesztelt volna velük, de a COVID miatt ez is meghiúsult, Johnson pedig végül a Chip Ganassi Racinggel szerződött le a nem oválpályás futamokra, miután a széria egyik topcsapata megadta neki a tesztlehetőséget

A McLaren az idén Patrico O'Warddal és Felix Rosenqvisttel áll rajthoz, valamint az Indy 500-ra visszatér az istállóhoz a 2005-ben és 2006-ban velük az F1-ben versenyző Juan Pablo Montoya. Ha összejött volna Buttonnak a bemutatkozás az első számú tengerentúli formaautós sorozatban, azzal Szato Takuma, Marcus Ericsson, Sébastien Bourdais, Alexander Rossi és Montoya mellett ő lett volna a hatodik versenyző az idei szezonban, akinek van F1-es tapasztalata. Az IndyCar 2021-es idénye várhatóan április 12-én, a Barber Motorsports Parkban veszi kezdetét.