Vágólapra másolva!
Hatvanegy év után hivatalosan is visszatért a Forma-1-be az Aston Martin, amely január 1-jével elindította F1-es istállójának weboldalát és közösségi felületeit, Lawrence Stroll és Otmar Szafnauer révén pedig a szurkolókhoz is szólt.

Az új esztendő beköszöntével egy új név is visszatért a Forma-1-be: hivatalosan is megszületett az Aston Martin Formula One Team, a brit luxusautó márka F1-es csapata. A sportautógyártó több mint 60 évvel ezelőtt már szerepelt a királykategóriában, de most visszatér oda, hogy a Racing Point F1 Teamet átalakítva a korábbinál jóval komolyabb sikereket érjen el. Az új honlap, Twitter és Instagram-csatorna elindítása mellé (utóbbi kettő valójában a Racing Point fiókjainak átnevezésével jött létre) Lawrence Stroll ügyvezető elnök és Otmar Szafnauer csapatfőnök köszöntötte az istállót az első lépések megtételekor.

Az Aston Martin visszatért az F1-be Forrás: Twitter

Az Aston Martin közleményéből kiderült, hogy a legtöbb istállóhoz hasonlóan ők is majd csak februárban fogják leleplezni 2021-es autójukat, egyúttal megmutatni az új dizájnt és festést. Lawrence Stroll azt hangsúlyozta, hogy mekkora reklámértékkel bír számukra a Forma-1, és mennyire szeretnének a márka brandértékének építése mellett sikeresek is lenni.

„A Forma-1 egy nagyon erős platform, amely kulcsszerepet fog játszani az Aston Martin globális stratégiájában, miközben arra törekszünk, hogy előremozdítsuk a vállalatot – mondta a kanadai milliárdos. – Ez egy igazán globális sport, hatalmas nézőközönséggel, ami szerintünk segíthet újra lángra lobbantani a márkát és kívánatosabbá tenni azt az egész világon. Ez egy olyan márka, amely ezelőtt is óriási sikereket ért el a motorsport legmagasabb szintjein, mint például a Le Mans-i 24 óráson.

Racing Pointként, azelőtt pedig Force Indiaként a silverstone-i székhelyű alakulat arról volt híres, hogy kisebb költségvetésből is képes volt szép eredményeket elérni. Az Aston Martin beszállásával és a költségplafon bevezetésével azonban most jobb helyzetbe kerülnek, ami a csapatfőnök szerint bizakodásra ad okot.

61 év után szerepelnek ismét az F1-ben, és hozzák vissza a brit versenyzöldet a mezőnybe

„Majdnem egy évet készültünk, hogy elérjük azt, ahol most vagyunk. Már igazán várjuk a reakciókat, amikor végre lehull a lepel az új identitásunkról, mint Aston Martin Formula One Team – nyilatkozta Otmar Szafnauer. – A csapat minden tagjának óriási kiváltság egy ilyen ikonikus márkát képviselni. Jól megérdemelt hírnevet szereztünk azzal, hogy a súlycsoportunknál jobban teljesítettünk, így magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy már az elejétől kezdve büszkévé tehetjük az Aston Martin nevet.

Az üzletág néhány legkreatívabb elméjével, valódi versenyzői mentalitással és a 'meg tudjuk csinálni' hozzáállással, ami az évek során olyan jól szolgált minket, minden okunk megvan izgatottnak lenni a jövő miatt."

Az istállóra még nagyobb figyelmet irányít, hogy a márciusi ausztráliai idénynyitón a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a pilótájaként fog felállni a rajtrácsra, az Aston Martinnal közösen kezdve új fejezetet nem csak a márka történetében, hanem a saját pályafutásában is.