Vágólapra másolva!
Egyre hosszabb Kimi Räikkönen humoros rádióüzeneteinek listája, a finn pilóta és mérnöke már az idénynyitó Bahreini Nagydíj első edzésnapján tett róla, hogy a közönség idén se maradjon vicces szóváltás nélkül.

Kimi Räikkönenről közismert, hogy kerüli a felesleges fecsegést és a formaságokat, ezért a csapatrádión is rendszerint direkten kommunikál, félreérthetetlenül követelte például a kesztyűit a Ferrarinál és híres az az eset is, amikor elfelejtették bekötni a kulacsát a Magyar Nagydíjon.

KR: Hallasz engem vagy sem?
JS: Ja, hallasz engem, Kimi? Vétel. Ha hallasz, válaszd a töltés üzemmódot! Oké Kimi, gyere be a bokszba, gyere be a bokszba, ha hallasz.
KR:
Most hallasz engem?
JS: Nem, negatív, negatív. Nem hallak.
KR: De én hallak téged, nem?
JS: Ja. Gyere be a bokszba, ha hallod.
KR: Még mindig nem hallasz engem?
JS: Nem. […]
KR: De azért válaszolsz…
JS: Ha hallod, akkor egyenesen gyere be. Nos, most hallasz?
KR: Hallak, hallak.

A csapat korábbi versenyzője, Marcus Ericsson is felkapta a Twitteren a történteket és köszönetet mondott a mérnöknek a vicces pillanatokért. „Láttam, hogy megnyomja a rádió gombját, de nem hallottam őt. Szellemesen vágták [a felvételt] az F1-esek, drámaibbnak tűnik, mint amilyen volt” – válaszolta Ericssonnak a szakember.

Räikkönen mellett szombaton a pole pozíciót megszerző Max Verstappennek is volt hasonló problémája, a harmadik szabadedzésen a holland pilóta véletlenül kihúzta a rádió csatlakozóját, ezért nem volt biztos abban, hogy mérnöke hallja, amit mond.