Vágólapra másolva!
A Campos Racing színeiben folytatja pályafutását Tóth László a Forma-1 betétprogramjában, a Forma-3-ban. A hétfordulós sorozat a Magyar Nagydíj keretében a Hungaroringre is eljön.

Hosszú évek óta először ismét lesz magyar érdekeltség a Forma-1 nagydíjhétvégéin, miután a Campos Racing megerősítette, hogy Tóth László lesz az egyik versenyzőjük a Forma-3 mezőnyében. A 20 éves sportoló gokartos kezdetek után F4-es nemzeti bajnokságokban és a Formula Renault Európa-kupában is szerepelt.

Tóth László és idei F3-as autója Forrás: tothlaszlo.org

Tóth a néhai Adrián Campos csapatánál kapott lehetőséget, a spanyol istálló rutinos a tehetséggondozás terén, korábban egyebek mellett Fernando Alonso is versenyzett a színeikben, mielőtt bekerült a Forma-1-be. A szezon idén új formátumban zajlik, hét forduló során összesen 21 futamot rendeznek, mindegyiket nagydíjhétvégén.

A mezőny 2021. május 8-án kezd a Spanyol Nagydíj részeként Barcelonában kezdődik, majd Paul Ricard, Spielberg, a Hungaroring, Spa-Francorchamps, Zandvoort és Austin következik, így a Magyar Nagydíj programjában ezúttal hazai versenyzőnek is szurkolhatnak majd a nézők.

„Öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú istállónál folytathatom a versenyzői pályafutásomat, amelyben az eddigiekhez hasonlóan szeretnék lépésről lépésre haladni. Ez lesz az első F3-as szezonom, természetesen az elsődleges cél a folyamatos tanulás, és a lehető legtöbb tapasztalat megszerzése” – nyilatkozta Tóth László.

A magyar versenyző nagy fába vágja a fejszéjét, eddigi formulaautós pályafutása során még nem tudott dobogós helyet elérni, és az összetett pontversenyben sem jutott még be a legjobb 10 helyezett közé.

Az eddigi legjobb eredményét az olimpia lebonyolításához hasonló, nemzeti válogatottakat különböző versenykategóriákban felvonultató FIA Motorsport Games nevű rendezvényen érte el 2019-ben Vallelungában, ahol az F4-es mezőnyben a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el egy 4. és egy 7. hellyel.