Red Bull: Verstappen autója elég jó volt a győzelemhez Bahreinben

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes, Bahreini Nagydíj 2021, futam
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull főmérnöke az elvesztett bahreini győzelem után sem csüggedt, szerinte az RB16B elég gyors volt a győzelemhez és arra számít, hogy a továbbiakban is küzdhetnek a Mercedes ellen.

Nagy lehetőséget szalasztott el a Red Bull a Bahreini Nagydíjon, Max Verstappen hiába szerezte meg a pole pozíciót, végül Lewis Hamilton győzött, a holland pilóta kénytelen volt beérni a 2. helyezéssel. A Mercedes egy bátor taktikai húzással a Red Bull elé került, és a verseny végén Verstappen nem tudta szabályosan megelőzni ellenfelét.

A Red Bullnál csalódottak, de optimisták maradtak a Mercedes elleni csatával kapcsolatban Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója szerint a Red Bull bizonytalan volt, amikor dönteni kellett arról, hogy Verstappen etapjai milyen hosszúak legyenek, de Paul Monaghan, a Red Bull főmérnöke tagadta, hogy a Mercedes meglepte őket Hamilton korai kerékcseréivel és a kemény gumi használatával.

„Valóban hamarabb kihívhattuk volna Maxot a második kerékcserére, de akkor kicsit öregebb gumikkal érjük utol Lewist, ugyanúgy kiállhattunk volna később is, és akkor előnyösebb helyzetbe kerültünk volna a gumikkal. Így hasonlóbbak voltak az etapjaink, de tempóelőnyünk volt a végén. Egyszer megelőztük őt, de nem tudtunk újra a közelében maradni” – magyarázta.

„Végül is, két méterrel túlment a kerékvetőn, ezért vissza kellett adnunk a vezetést, ennyi. A teljes versenytáv során az autó képes volt gyorsabban menni [a Mercedesnél]” – szögezte le.

Monaghan szerint az egész csapat csalódott volt a vereség miatt, de kiemelte, hogy a mezőnyben nagyon sokan elégedettek lettek volna, ha 18 pontot szereznek az egyik versenyzőjükkel. Szerinte a későbbiek során is szembeszállhatnak a Mercedesszel, az idénynyitó alapján is úgy látja, hogy a Red Bull az egyetlen kihívójuk.

Monaghan nem elégedetlen a múlt hétvégi verseny alapján Forrás: Formula 1 via Getty Images

„Megszereztük a pole-t, gyorsak voltunk, küzdelmes szezonra számíthatnak. Ha átlendülünk a kezdeti csalódottságon, akkor rájöhetünk, hogy gyors autónk van, motivált pilótapárosunk, és Imolában újra próbálkozhatunk. Ha azt megnyerjük, akkor mindent elfelejtünk, átadjuk a történelemnek és megyünk tovább. Az év végi jutalom nagyon is elérhető, pillanatnyilag a Mercedes és köztünk dől el.”

A brit szakember arra számít, hogy más csapatok is beleszólnak majd a győzelmek sorsába, de úgy véli, az idénynyitó megmutatta, hogy a Red Bull ezúttal a felveheti a kesztyűt a Mercedes ellen.

„Gyors autónk van, most össze kell szednünk magunkat – utalt a vereségre. – A 2. helyezettek lettünk, de küzdöttünk a győzelemért. Nem az a helyzet, hogy lehagytak minket. Mindenki motivált és vegyük észre, megnyerhető a bajnokság, úgyhogy lépjünk túl ezen!”