Hülkenberg ismét F1-es feladatot kap, az Aston Martin számít rá

Forma-1, Eifel Nagydíj, Nico Hülkenberg, Racing Point
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 10: Nico Hulkenberg of Germany and Racing Point arrives in the Paddock as a possible replacement for the unwell Lance Stroll of Canada and Racing Point during final practice ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 10, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Újabb német pilótát igazolt az Aston Martin, ezúttal a csapatot már jól ismerő Nico Hülkenberget szerződtették tartalékpilótának. Arról nincs hír, hogy a Mercedes is behívhatja-e.

Az Aston Martin tartalékpilótájaként folytatja pályafutását Nico Hülkenberg, erősítette meg a csapat. A bejelentés annak fényében nem meglepő, hogy a német sportoló 2012 és 2016 között a Force India, majd tavaly beugróként a Racing Point színeiben is versenyzett, idén viszont már formálisan is újra a csapat tagja.

Hülkenberg idén már nem az utolsó pillanatban kap behívót Forrás: Getty Images/Peter Fox

Hülkenberg tavaly ismét felhívta magára a figyelmet, pontjainak köszönhetően a Racing Point az utolsó futamig harcban volt a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért. Versenyzői ülést az idei szezonra sem kapott, az Aston Martinra átnevezett csapat Sebastian Vettelt választotta, de úgy tűnt, a brit márka mellett a Mercedes is érdeklődik a szolgálatai iránt.

A jelek szerint az végül nem valósul meg, hogy Hülkenberg egyszerre legyen a Mercedes és az Aston Martin beugrója is,

de régi-új csapata számít rá, és a német pilóta is kiemelte, hogy örül, mert az idei behívó esetén már felkészültebben várhatja az újabb lehetőséget, nem csupán néhány nappal vagy órával az első edzés előtt kell belenőnie a szerepbe.

„Nagyon örülök, hogy újra ezzel a csapattal dolgozhatok, a pályafutásom során már számos alkalommal vezettem náluk. Nyilvánvalóan remélem, hogy Sebastian és Lance [Stroll] zavartalan szezont teljesít, de a csapat tudja, hogy számíthat rám és beugróként is kiváló munkát végezhetek. Teljesen felkészült vagyok a kihívásra. Érdekes lesz figyelni a csapat idei fejlődését és nagyon várom, hogy remek köridőket húzhassak elő az ingujjamból” – nyilatkozta Hülkenberg.

Az AMR21-es alapja a tavalyi Racing Point, amit Hülkenberg is vezetett Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Joe Portlock

Otmar Szafnauer csapatfőnök üdvözölte a visszatérő Hülkenberget, a koronavírusra utalva kiemelte, hogy ilyenkor különösen fontos egy felkészült és tapasztalt tartalékpilóta szerepe.

„Tavaly Nico bebizonyította, hogy egy pillanat alatt képes beugrani az autóba és remekül helytállni. Most további tér és lehetőség nyílik arra, hogy bevonjuk őt, tudva, hogy számíthatunk Nico kiváló munkájára.”