Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton vezeti ugyan az F1-es pontversenyt, de a Mercedes pilótája szerint a Red Bull még mindig gyorsabb náluk, viszont nem tudják kihasználni a lehetőségeiket.

A ponttáblázatra tekintve idén is az elmúlt években megszokott helyzetkép rajzolódik ki, Lewis Hamilton három futamon két győzelmet és egy második helyet szerzett és nyolc pontos előnnyel vezet Max Verstappen ellen. A brit pilóta viszont úgy véli, ez nem tükrözi a valós erőviszonyokat, továbbra is a Red Bullt tartja a leggyorsabb autónak.

Hamilton szerint a Mercedes autója lassabb a Red Bullnál, de jobban dolgoznak az ellenfélhez képest Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Szerintem még mindig nagyobb teljesítményre képes [az autójuk], csak sok hibát követnek el. Erre viszont nem támaszkodhatunk, ha ilyen eredményeket akarunk elérni – jelentette ki a hétszeres világbajnok a Sky Sportsnak.

Hamilton emlékeztetett, hogy ha Portugáliában nem törlik Verstappen leggyorsabb időmérős körét pályaelhagyás miatt, akkor a holland versenyző néhány tizeddel jobb eredményt érhetett volna el,

ami befolyásolhatta volna a verseny eredményét is. „A hiba miatt úgy tűnt, az ő előnyük lett kisebb és nem mi kerültünk közelebb hozzájuk. Nagyon sok teendőnk van.”

Verstappen nem értett egyet ezzel, szerinte hullámzó a két élcsapat versenyképessége, ő úgy látta, hogy Portimaóban azért győzött Hamilton, mert „amikor Lewis nyomni akarta és küzdött, akkor nyilvánvalóan gyorsabb volt.”

Hamilton viszont úgy tartja, a nyers tempó terén a Red Bull előrébb jár, csak nem mindig tudják kihozni az autóból azt, ami benne van.

„Miért voltak lassabbak a Q3-ban mint a Q2-ben? Én nem is számítottam arra, hogy küzdhetek [a portugáliai] pole pozícióért. Bizonyos szempontból elszalasztottam a lehetőséget, de úgy voltam vele, hogy onnan rajtolok, ahonnan kellene, mert láttam, hogy valójában milyen tempóra képesek” – összegzett Hamilton.

Szoros a csata a két éllovas között Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A brit pilóta a sajtótájékoztatón hozzátette, a Mercedes versenyképessége nem festett jól az előszezoni tesztelésen és az első versenyhétvégén bár tartották a lépést az ellenféllel, szerinte lehetett látni, hogy hátrányban vannak. „A hétvége során az általános eredmények terén viszont jobb munkát végeztünk náluk” – mutatott rá.