Vágólapra másolva!
A Ferrarit irányító Mattia Binotto a Red Bull stabil személyzetének tulajdonítja a jelenlegi sikereket, miközben a Mercedest a közelmúltban többször is átszervezték.

Mivel mindkét világbajnokságot vezeti, a Red Bull csapata került a figyelem középpontjába a Forma-1-ben, jelenleg minden bennfentes azt fürkészi, hogy mi az, amit az italgyártó istállója a többieknél jobban csinál. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, az ellenfél szervezetének stabilitása a siker egyik kulcsa.

Zavar támadt a Mercedesnél? Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Bár nem nyertek és nehézségeik voltak, folyamatosan építették a munkacsoportjukat és próbálták fejleszteni az autót, és most láthatjuk az elvégzett munka eredményét. A másik oldalon, ha megnézzük a Mercedest, akkor láthatjuk, hogy

Binotto a Ferrari kapcsán is az építkezés és a stabil munkakörnyezet jelentőség szokta hangsúlyozni, úgy véli, hogy a Mercedesnél Aldo Costa, Andy Cowell és James Allison távozása, valamint Lewis Hamilton hezitálása „a zavar jele, ami a jelenlegi helyzethez vezetett.”

A svájci szakember eredetileg motorspecialista volt a Ferrarinál, és álláspontja szerint a Mercedes állításával ellentétben a Honda nem növelte az erőforrása teljesítményét a második egységek bevetésekor, ettől függetlenül

egyetért azzal, hogy a közelmúlthoz képest erősebb lett a japán motor.

„Nem osztom azt a nézetet, amiről hallok és olvasok, a Honda-motor teljesítménye a GPS adatokat elnézve megegyezik azzal, amit az év elején, Bahreinben mutattak – mondta. – Aztán megbízhatósági gondok miatt vissza kellett fogniuk a teljesítményt. Ezeket megoldva visszajöttek arra a szintre, ahol az év elején voltak.”

Binotto szerint Bahrein után letekerték a Red Bull-Honda motorját Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

„Nem tettek előrelépést. Bahrein óta mindig nekünk mindig azonos volt a teljesítményszintünk, mert így lehet csak működtetni a motort. A Red Bull esetében sem az a kérdés, hogy tettek-e előrelépést, mert azt nem engednék meg a szabályok.”