Vágólapra másolva!
Kibővíti a technikai stábját az Aston Martin, az Alfa Romeo Racingtől elcsábított Luca Furbatto után a Red Bull aerodinamikai részlegvezetője, Dan Fallows lesz a technikai igazgató.

Erősítésbe kezdett az Aston Martin, néhány nappal ezelőtt bejelentették, hogy az Alfa Romeo Racingtől leigazolták Luca Furbattót, a Red Bull pedig közleményben erősítette meg, hogy az aerodinamikai részleg vezetője, Dan Fallows lesz a silverstone-i csapat új technikai igazgatója. Fallows 15 évet töltött a Red Bullnál, Christian Horner csapatfőnök köszönetet mondott a munkájáért.

Dan Fallows a Red Bulltól érkezik, a képen a 2017-es Malajziai Nagydíj győzelmi trófeájával látható Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Lars Baron

„Mondanom sem kell, hogy Dan hiányozni fog, mert fontos szerepet töltött be a Red Bull Racingnél, köszönjük a hozzájárulását a csapat sikereihez – nyilatkozta Horner. – Elismerjük, hogy vonzó továbblépési lehetőség a számára, hogy esélyt kapott, és technikai igazgató lehet egy Forma-1-es csapatnál.”

Horner hozzátette, a „tágabb értelemben vett csapatból” tervezik pótolni a távozó szakembert, erre van még idejük, mert Fallows kitölti a szerződését és „továbbra is arra összpontosít, hogy a számunkra kedvezően induló 2021-es szezonkezdetre építkezzünk.”

Az Aston Martin eddigi technikai igazgatója, Andrew Green feljebb lép, a csapat CTO-ja lesz, stratégiai kérdésekkel foglalkozik majd, az ő irányítása alatt három részlegvezető dolgozik majd: teljesítményigazgató, mérnökigazgató és technikai igazgató, utóbbi feladatot kapja meg Fallows. A pályán zajló mérnöki munkát továbbra is Tom McCullogh irányítja, ő lett a teljesítményigazgató.

A munkaköre kibővült a gyárban zajló feladatokkal, például az aerodinamikai teljesítmény, a járműdinamika, a szimulációk és a szoftveres teljesítménynövelés terén. A mérnökigazgató szerepkörét Furbatto kapja, hozzá elsősorban a szerkezeti elemek, a megbízhatótóság és a kutatás-fejlesztés tartozik majd.

Luca Furbatto a Sauber előtt a Toro Rosso főtervezője is volt Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Peter Fox

„Az új technikai struktúránk valódi erősítés és elmélyíti a munkafolyamatainkat. Tim révén egy tapasztalt és tehetséges mérnökünk van, aki a pályán mutatott teljesítmény mellett gyári feladatokért is felel a jövőben. Ő erős vezető, rengeteget tett a csapat sikeréért az elmúlt nyolc év során” – nyilatkozta Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke.

„Luca Furbatto szakértelmével a gyárban zajló folyamatokat erősítjük meg, kiválóan menedzseli az embereket és nagyon jó szakember a felelősségi területén. Mindketten Andrew Greennek jelentenek majd, ahogy a technikai igazgató is” – erősítette meg. – A finomított szervezeti felépítésünk tükrözi napjaink legsikeresebb Forma-1-es csapatainak felállását.”