Elégedetlen a tempóval, de örül a részsikernek a Ferrari csapatfőnöke

Forma-1, Azeri Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, Charles Leclerc, Ferrari
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 06: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF21 on track during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Mullan - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto elismerte, a Ferrari jobb eredményt várt a bakui futamon, de örül, mert a Scuderia megelőzte a McLarent a konstruktőri 3. helyért zajló versenyben.

Felemásan alakult a Ferrari számára a múlt hétvégén megrendezett Azeri Nagydíj, mert Charles Leclerc ugyan zsinórban másodszor is pole pozíciót szerzett és a konstruktőri világbajnokságban átvették a 3. helyet a McLarentől, a csapat mégis gyengén szerepelt, mert a bokszkiállások után nem volt reális esélyük a dobogós hely megszerzésére.

A Ferrari csak a verseny elején vezetett Bakuban Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Mullan

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke ugyan nem várta, hogy győzelemre váltják a pole-t, de elismerte, hogy „ennél valamivel jobb” eredményre számított Charles Leclerc 4. helye és Carlos Sainz Jr. 8. pozíciója után. „Tudtuk, hogy a lágyakkal küszködni fogunk, keményekkel, tiszta pályán Carlos tempója szerintem reprezentatív és versenyképes volt” – vélte a svájci szakember.

Binotto elmondta, látják, hogy a Ferrarinak javulnia kell,

azt is tudja, hogy milyen téren. „Az biztos, hogy a versenytempó terén fejlődnünk kell, ez kétségtelen, de nem hiszem, hogy összességében gyenge teljesítményt nyújtottunk, amikor szabad volt előttünk az út. A turbulencia miatt küszködtünk, az elemzéseinknek erre kell fókuszálniuk.”

A csapatfőnök kiemelkedőnek nevezte azt, hogy zsinórban másodszor is pole pozíciót értek el, úgy vélte, ez a csapat fejlődésének jele és örült, mert a Ferrari „végre” átvette a 3. helyet a konstruktőri világbajnokságban. Elismerte, a 2 pontos előny a McLarennel szemben csekély, de szerinte ez akkor is a fejlődés jele és ezt a továbbiakban is folytatnák.

„Sok szempontból nem voltunk tökéletesek, és a végeredmény olyan, amilyen, de mint mindig, most is vannak levonható tanulságok. Rengeteg terület van, ahol fejlődhetünk és gyanítom, az egész versenyhétvégét áttekintve találunk általánosságban is fontos fejlődési lehetőségeket. Szerintem így is jó hétvégénk volt és pozitívan kell hozzáállnunk.”

Az ellenfelek a futamon sokkal gyorsabbak voltak Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

A két utcai pálya után most zsinórban három verseny következik Franciaországban és Ausztriában, ezek az eddigiektől eltérő kihívás elé állítják a Ferrarit is, de Binotto szerint továbbra is összeszedettek maradnak és a jövőben egyre jobb munkát végeznek majd.