Alonso szerint megnyugodhat az Alpine

Forma-1, Francia Nagydíj, szombat, Fernando Alonso, Alpine
Fernando Alonso of Spain driving the (14) Alpine A521 Renault during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 19, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Alonso az újabb jó eredménnyel a háta mögött úgy értékelt, hogy csapata fejlődik. Szerinte volt esélye még két előzésre a Francia Nagydíjon.

A döcögős szezonkezdet után egyre jobb formába lendül az F1-be kisebb szünet után visszatérő Fernando Alonso, a kaotikus versenyen szerzett bakui 6. helyét egy 8. követte Franciaországban, mértékadó körülmények között.

Az Alpine pilótájának helyzete nem volt fényes az első etap vége felé, mert a két McLaren és Sebastian Vettel is megelőzte, joggal tarthatott a korábban már látott forgatókönyvtől, hogy a futam közben hátra zuhan, de többek közt a Ferrarik lehagyásával visszakapaszkodott a pontszerzők közé. Örömmel konstatálta, hogy csapata jó irányba tart.

Alonso jó formába lendült Forrás: NurPhoto via Getty Images/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Nem számítottunk ekkora gumikopásra, a közepes keverék nem tartott ki sokáig. Kicsit aggódtam, amikor a keményre váltottunk, de erős tempót diktáltunk a végéig. Úgy nézett ki, talán [Pierre] Gaslyt és [Daniel] Ricciardót is megelőzhetem az utolsó körökben" – mondta.

Ott ugyanis csúnya foltot jelentett a kiesése a Q1-ben. Alonso a 17 pontjával a 11. helyet foglalja el a tabellán, már többet gyűjtött, mint a szezont nála jobban kezdő Esteban Ocon. Az Alpine számára az Aston Martin, illetve az Alpha Tauri megelőzése lehet a cél a konstruktőrök között a közeljövőben. Ez nem lesz könnyű, mert az Astonnál Vettel, az Alpha Taurinál Gasly is elkapta a ritmust.

Alonso elégedett a fejlődéssel Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

– közölte Alonso. Az AS napilapnak hozzátette, „egyre otthonosabban érzem magam a kocsiban, egyre jobban érzem a rajtprocedúrát és a gumik viselkedését."

A következő helyszín, a Red Bull Ring hagyományosan nem fekszik az istállónak, 2016-tól 2019-ig pontot nem szereztek itt, tavaly is csak két 8. helyet. (Osztrák és Stájer Nagydíj néven is volt verseny, csakúgy, mint idén.)