Kezét törte a Forma-2 bakui főversenyén a Ferrari akadémistája

Forma-2, Theo Pourchaire, Baku, ART Grand Prix, kéztörés
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 06: Theo Pourchaire of France and ART Grand Prix holds his arm in a sling after a crash during the feature race of Round 3:Baku of the Formula 2 Championship at Baku City Circuit on June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Szerencsére a Forma-1-es mezőnyben mindenki megúszta sérülés nélkül a nagy baleseteket az Azeri Nagydíjon, a Forma-2-ben azonban – noha ott nem történtek akkora csattanások, mint Lance Stroll-lal és Max Verstappennel – nem volt mindenki ilyen szerencsés.

Az idei szezontól hétvégenként három versenyt rendeznek a Forma-2-ben, így természetesen Bakuban, a Forma-1-es Azeri Nagydíj betétfutamaként is háromszor sorakozhattak fel a rajtrácsra az első számú utánpótlás-széria versenyzői. Szombaton a két sprintversenyt, vasárnap délelőtt pedig a főfutamot rendezték, és természetesen mindhárom alkalommal történtek kisebb-nagyobb incidensek az utcai aszfaltcsíkon. Ezekben egészen a főversenyig senki sem sérült meg, akkor azonban Theo Pourchaire-nek nem volt szerencséje.

Ticktum nekiment Pourchaire-nek, amivel láncreakciót indított el, később pedig nem értette, hogy miért büntették meg

A Ferrari akadémiájának 17 éves versenyzője a negyedik helyről várhatta a főfutam rajtját, az első kanyar után pedig már a második helyre visszaeső Liam Lawsont támadta, aki agresszívan kiszorította őt (ezért később büntetést kapott), az ART pilótája így kicsit visszaesett. A hármas kanyar felé vezető egyenesben a negyedik pozícióban haladt fej-fej mellett Marcus Armstronngal, amikor a mögöttük érkező Dan Ticktum harmadik autónak bevágott a belső ívre. A szűk kanyarban azonban nem fértek el ennyien, Tickutm nekiment Pourchaire-nek, aki összeakadt Armstronggal és kiment a bukótérbe, versenytársa pedig a védőfalnak csúszott. A felügyelők később Ticktumot tették felelőssé és megbüntették a Carlin versenyzőjét.

Nem ő vagy Amrstrong járt azonban a legrosszabbul, hanem Pourchaire, ugyanis mint az később a pilóta Twitter-bejegyzéséből kiderült, az első ránézésre ártalmatlan balesetben eltörte a csuklóját.

„Törött csukló" – szólt a rövid bejegyzés, amelyet később az FIA közleménye követett, amelyben megerősítették, hogy a pilótát a bakui központi kórházba vitték, hogy ellássák a törött csuklóját. Azt egyelőre nem tudni, hogy Pourchaire felépül-e az F2 következő, július 16 és 18 közötti versenyhétvégéjéig, amelyet Silverstone-ban, a Forma-1-es Brit Nagydíj betétfutamaként rendeznek.

Pourchaire kapott gyorsan egy kötést, hogy ne kelljen lógatnia a törött csuklóját Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Francois Nel

Bakuban az első sprintfutamot Robert Shwartzman, a másodikat és a főversenyt pedig Jüri Vips nyerte, a bajnokságot három hétvége után azonban még mindig az azeri második sprintfutamon és a főfutamon is nullázó Csou Kuan-jü vezeti.