Vágólapra másolva!
A bajnokság éllovasa kikapott a Mercedesektől a Magyar Nagydíj péntek délutáni edzésén, nem tudta megfelelően beállítani az autót. Ugyanakkor biztos benne, hogy a hétvége fontos szakaszaira javulni fognak.

Hetek óta először a Mercedes várja a legerősebb formában egy nagydíj időmérőjét és futamát, a Hungaroringen ugyanis Lewis Hamilton és Valtteri Bottas végzett az első két helyen a hagyományosan legmérvadóbb második edzésen. Az elsőn még Max Verstappen volt a leggyorsabb, de délutánra 3 tizedmásodperc hátrányba került.

Verstappen a Hungaroringen Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

„A két edzés közt változtattunk kicsit az autón. Megnézzük, mi működött és mi nem. A pálya nagyon forró volt, így sosem könnyű vezetni – jelentette ki a nyugodtnak látszó Verstappen a Skynak. – „Az egykörös és a hosszú etapos eredményeken is van mit elemezni, de nem vagyunk lesokkolva."

Amelynek hőmérséklete a nap folyamán meghaladta a 60 fokot is, a második edzésen a hőségben a szerelőknek újra kellett töltenie a pilóták italosflaskáját is.

Az extrém körülmények a Mercedesnek sem jelentettek sétagaloppot, de Hamilton kicsit kevesebb időveszteséggel úszta meg az optimálistól távoli tapadási viszonyokat. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke sem aggódik amiatt, hogy riválisuk kezdte jobban a nagydíjhétvégét.

„Tűrhetően alakult – mondta az edzésnapról. – Azt gondolom, javulhatunk még, a pilóták nem elégedettek az autó egyensúlyával. Hallhattuk [a rádióforgalomban], hogy Max némi alulkormányzottsággal küszködött a gyorskörén. A közel 60 fokos pályahőmérséklet kihat a gumik működésére. De biztos vagyok benne, hogy javulni fogunk."

Tavaly Verstappen nem tudta megszorongatni a Hungaroringen közismerten kiemelkedően szereplő Hamiltont, két éve viszont rendkívül kiélezett csatát vívott vele. Sergio Pérez lemaradása fél másodperc volt Verstappentől a rövid pályán, ő a délutáni edzést az 5. helyen zárta.

„Az autót jónak éreztem a hosszabb és a rövidebb etapokon egyaránt. Egyértelműen találhatunk még időt, mindkét edzésen forgalomba kerültem, úgyhogy szerintem lesznek lehetőségeink az időmérőn – mondta. – Szépen lépegettünk előre, van elképzelésünk arról, min kell változtatnunk az időmérőig. Optimistán várom a hétvége folytatását."