Vágólapra másolva!
Lando Norris, a McLaren F1-es pilótája a helyszínen szurkolt a labdarúgó Európa-bajnokság Wembley-ben rendezett döntőjén, utána viszont megtámadták és kirabolták őt.

Kirabolták Lando Norrist, a McLaren F1-es pilótáját a labdarúgó Eb-döntő után. Norris a helyszínen, a Wembley-ben szurkolt hazája válogatottjának, ami tizenegyesekkel végül alulmaradt Olaszországgal szemben, az Instagramon posztolt is magáról, és hozzátette: „Elszomorodtam, de imádlak, Anglia.”

Az előző forduló során remek versenyzéssel idei harmadik dobogós helyét szerző pilótát később kirabolták, ezt a McLaren hétfőn éjjel hivatalos közleményben is bejelentette. „A McLaren Racing megerősíti, hogy a Wembley-ben megrendezett Euro 2020-döntő mérkőzés után Lando Norris érintett volt egy ügyben, amely során elvették az általa viselt karórát.”

„Lando szerencsére nem sérült meg, de érthetően megrázták a történtek. A csapat támogatja Landót és biztosak vagyunk abban, hogy a versenyzés rajongói velünk együtt a legjobbakat kívánják neki a hétvégén zajló Brit Nagydíjra. Mivel ez már egy rendőrségi ügy, nem tehetünk további nyilatkozatot.”

Bár a Norris által posztolt képeken nem látszik, az Insaneluxurylife Instagram-oldal szerint a brit fiatal egy egyedi kialakítású, kereskedelmi forgalomban nem kapható Richard Mille RM67-02 típusú karórát viselt, ami csapata, a McLaren színeit kapta, a szíja kék, az óraszerkezeten pedig narancssárga motívumok láthatók.

A The Sun című brit bulvárlap arról számolt be, hogy Norrist a parkolóban támadták meg, miközben beszállt volna utcai McLarenjébe. „Landót az egyik rabló lefogta, a másik pedig a másodperc tört része alatt lehúzta a kezéről az órát. Úgy tűnt, hogy Landót eléggé megrázták a történtek. A közbiztonság egész éjszaka rémálomszerű volt” – idézett a lap egy szemtanút.

Norris és az egyedi karóra az imolai dobogón Forrás: Motorsport Images/Zak Mauger

Nem ez az első eset, hogy egy F1-ben érdekelt személyiség hasonló támadás áldozata lesz, 2010 decemberében Bernie Ecclestone-t is megverték Londonban és elvették Hublot karóráját. Az F1 akkori ügyvezetője a tőle megszokott humorral szelfit készített magáról és elküldte azt az óragyárat irányító Jean-Claude Biver-nek. Hozzáfűzte: „Nézd, mire nem képesek az emberek egy Hublot-ért”, majd a szlogent később egy reklámhoz is felhasználták.