Nem mutat jól a tévében, átfesthetik az Aston Martin autóit

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Aston Martin, Lance Stroll, Valtteri Bottas, Mercedes
Aston Martin's Canadian driver Lance Stroll (R) and Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas drives during the first practice session at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 2, 2021, ahead of the Formula One Austrian Grand Prix. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin egyik szponzora, a BWT visszahozná a rikító rózsaszín fényezést a Forma-1-be, de a csapat elnöke és vezetője nem támogatja az elképzelést, de ettől még változhat az autó színe.

Az Aston Martin visszatérésével újra megjelent a Forma-1-ben a híres, brit versenyzöld fényezés is, de a szezon első harmada után úgy tűnik, hiába a szép hagyományok, a színválasztás nem bizonyult megfelelőnek.

Az Aston Martin fényezése nem elég feltűnő, főleg optikán keresztül Forrás: AFP/Joe Klamar

Az már eleve konfliktust okozott, hogy az egykori Racing Point névadó főszponzora, a BWT által erőltetett rózsaszín arculat nem passzolt a zöldhöz, ezt még egy pink motívummal úgy-ahogy megoldották, de

a zöld árnyalat túlságosan sötét és a televíziós közvetítésben az autó nem mutat jól.

Erre Andreas Weissenbacher, a BWT ügyvezető igazgatója is rámutatott a Speed Week hasábjain, elmondása szerint megpróbálta rávenni Lawrence Strollt, hogy térjenek vissza a rózsaszín megjelenéshez, és egyelőre a legnagyobb csalódásának tartja, hogy a kanadai üzletember nem állt kötélnek.

„Ha az Aston Martinok rózsaszínűek lennének, a főszponzor, a Cognizant is jobban járna, mert nagyobb márkaismertségre tennének szert. Történelmi szemszögből a brit versenyzöld biztosan sokak számára érthető, de nekem nem. Üzleti szempontból ez rossz döntés, jelenleg az Aston Martin nem kiemelkedő a tévében” – sorolta az érveit.

Az üzletember elárulta, hogy nem tárgyal más csapatokkal,

szerinte nem önös érdekből, hanem józan érveléssel alátámasztva állítja azt, hogy egy rózsaszín autó „egyszerűen nagyobb figyelmet vonzana és a reklámozás szempontjából nagyobb hatása lenne.” A BWT idén a két osztrák verseny és Sebastian Vettel sisakjának szponzora is.

A Racing Point pink színei még napnyugta után is jól látszottak Forrás: Fia Pool

A kérdés felmerült az Osztrák Nagydíj alkalmával is, Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke elismerte, hogy náluk is fejtörést okoz a probléma. „Az biztos, hogy a zöld illik hozzánk, és szerintem látványos szín a napfényben, és amikor szabad szemmel tekintünk rá. Azzal foglalkoznunk kell, hogy a televízióban egy kissé feltűnőbb legyen úgy, hogy ne veszítsük el azt a zöldet, amit élőben látunk.”

Szafnauer egyelőre nem tudta megmondani, hogy ez lehetséges-e, azt viszont kategorikusan kizárta, hogy az Aston Martin ne a brit versenyzöld színben lépjen pályára. „Az Aston Martin hagyományosan zöld, mi pedig az Aston Martin Cognizant csapatot építjük. Úgy gondolom, hogy zöld marad. A Ferrari vörös, az Aston zöld lesz.”