Vágólapra másolva!
Az idei F1-es szezon soron következő versenyétől, a 36. Magyar Nagydíjtól kezdve Mick Schumacher ferde ülésben versenyezhet a Haasnál, de ennek kifejezetten örül.

A Magyar Nagydíjra megoldódnak Mick Schumacher ülésgondjai, a Haas ugyanis gyárt egy új ülést 22 esztendős újonc pilótájának. A probléma a német versenyző ülésével a szezon eleje óta fennáll, de csak a Francia Nagydíjon derült rá fény, miután Schumacher és Sebastian Vettel megvizsgálták azt a perc fermében. A német pilóta ezután árulta el, hogy az ülését mutogatta a négyszeres világbajnoknak, elmondása szerint pedig Günther Steiner csapatfőnök sem tudott korábban a problémáról, és arra Mick anyukája, Corinna Schumacher hívta fel a figyelmét.

Schumacher eddig ferdén ült a Haasban Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Vettel akkor viccesen azt javasolta, hogy Corinnának titokban el kellene törnie Mick ülését, hogy újat kapjon, Steiner viszont előrebocsátotta, hogy amennyiben kell, anélkül is gyártanak egyet. Ez végül most, a Brit és a Magyar Nagydíj között történt meg. „Reméljük, hogy a következő nem lesz ferde – viccelődött a csapatfőnök még Silverstone-ban. – Beszéltem Mick-kel, amikor kedden a gyárban voltunk, és jót nevettünk rajta, mivel akkora sztorit csináltak ebből a ferde üléspozícióból. Biztosan kész lesz Magyarországra. Ha hétfőn megcsináljuk, akkor készen lesz, de azt még nem tudom, hogy az is ferde lesz-e vagy nem.

A dolog érdekessége egyébként az, hogy mint kiderült, nem Schumacher ülése a ferde, hanem a német versenyző teste, és az eddigi üléssel valójában az volt a gond, hogy egyenes volt. „

Valójában egy ferde ülést kell csinálnunk, hogy középen üljek az autóban" – árulta el Schumacher.

Ferdén ülve is magabiztosan szokta verni Mazepint Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

Csapattársát, Nyikita Mazepint eddig a mindkettejük által befejezett 9 futamból 7-szer legyőző, a 10 időmérő edzésből 9-szer előrébb végző Schumacher már korábban leszögezte, hogy azért olyan nagy fejtörést nem okozott neki az üléspozíciója, és a teljesítményére nem volt hatással, ugyanakkor a Forma-1-ről lévén szó, vélhetően egy ilyen apróságnak is pozitív hatása lehet az eredményességére.