Vettel tagadja, hogy közreműködne a Red Bull mérnökeinek elcsábításában

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Sebastian Vettel, Aston Martin
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin F1 Team poses for a photo during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 01, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Két magas beosztású szakember is elfogadta az Aston Martin ajánlatát, és ismét annál a csapatnál dolgoznak majd, ahol Sebastian Vettel is versenyez. Nagy kérdés azonban, hogy mikortól.

Felpörgött az F1-es mérnökök átigazolási piaca, a Red Bull az új motorgyárához több szakembert is megszerzett a Mercedestől, az Aston Martin pedig az Alfa Romeo Racinget működtető Saubertől, valamint Sebastian Vettel korábbi csapatától, a Red Bulltól is elcsábított mérnököket.

Vettel nem toboroz az Aston Martinhoz Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi

Az aerodinamikai részleget vezető Dan Fallows technikai igazgató lesz, közvetlen munkatársa, Andrew Alessi pedig technikai részlegvezetőként folytatja a munkát a silverstone-i istállónál. Mindketten a Red Bullt erősítették akkor, Vettel is ott versenyzett, de a német pilóta szerint ez nem játszik szerepet abban, hogy ismét egyesítik az erőiket.

– szögezte le. – Mióta csatlakoztam az Aston Martinhoz, a csapat nagy mértékben fokozta a ráfordításokat és jó látni, hogy új emberek jönnek hozzánk. Andrew-val és Dannel is dolgoztam már, de az rég volt, megdöbbentő, hogy mennyi idő eltelt azóta. Sok más szakembert is hívtunk és jöttek is, az ő nevük talán nem olyan ismert, de minden egyes új szakemberrel az Aston Martin egyre erősebb lesz.”

Ezt Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke is elmondta, azt ígérte, hogy a csapat további bejelentéseket fog tenni új, magas beosztású igazolásokkal kapcsolatban, amelyek célja, hogy az eddig csak futamgyőzelmeket elérő csapat csatlakozzon a világbajnoki címért küzdő istállók közé. Az amerikai szakember úgy vélte, az átigazolások egyszerű csapatváltások.

– emlékeztetett Vettel. – Andrew és Dan számára az átállás elég kellemes lesz, mert az egyik brit csapattól a másikhoz igazolnak. Nem kell elhagyniuk az országot, amelyben élnek. Mindig könnyebb új állásba kerülni egy adott régión belül, mintha el kell hagyni egy egész országot.”

Fallows egyelőre a Red Bullnál marad Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Lars Baron

Vettel felvetése azonban süket fülekre talált a Red Bullnál, a német pilóta volt főnöke, Christian Horner kizárta, hogy Fallows azelőtt elhagyja a csapatot, hogy lejár a 2023 végéig tartó szerződése. Szafnauer szerint a későbbiekben egyeztetnek majd, és biztos abban, hogy találnak megoldást, de Horner nem tűnik kompromisszumkésznek.

„A Dannel kapcsolatos helyzet teljesen világos. A [2021-es] autónkon dolgozik, és a következő évin is fog. Még mindig sok ideje maradt [a szerződéséből]. A tavalyi év végén írta alá a szerződését, úgyhogy még számottevő idő maradt 2023 közepéig. Nyilvánvalóan találunk neki elfoglaltságot a szerződése végéig.”