Bottas: Hamilton azt akarja, hogy én maradjak a csapattársa

Forma-1, Stájer Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Valtteri Bottas
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 27: Second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and third placed Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP hug in parc ferme during the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 27, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas elárulta, Lewis Hamilton megmondta neki, hogy azt szeretné, ha a finn pilóta jövőre is maradna a Mercedesnél. Ezzel kapcsolatban viszont nem tud konkrétumokat mondani.

A Forma-1-es átigazolási piac kétségtelenül legfontosabb kérdése, hogy ki lesz Lewis Hamilton jövő évi csapattársa a Mercedesnél. Az idén gyenge teljesítményt nyújtó Valtteri Bottas helye komoly veszélybe került, hiszen a mezőny egyik legnagyobb tehetsége, George Russell pályázik az ülésére. Korábban az is felmerült, hogy már a Brit Nagydíjon bejelentik az érkezését, de ez végül nem történt meg.

Elképzelhető, hogy Bottas jövőre már nem a Mercedes pilótája lesz Forrás: Daimler AG/LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd

Hogy ki lesz a befutó, azt még mindig nem tudni, mindenesetre Toto Wolff csapatfőnök nemrég kijelentette, hogy tervei szerint szeptemberben fognak döntést hozni. Ami a finn pilótát illeti, momentán semmilyen konkrétummal nem tud szolgálni.

– nyilatkozta az MTV Sport nevű finn televíziós csatornának. – Nem hiszem, hogy a közeljövőben lesz bármilyen hír, de idővel tisztázódni fognak ezek a dolgok. Minden a jó irányba halad, de pletykákkal jelenleg nincs értelme foglalkozni. Nem mondhatom meg, hogy kivel fogunk tárgyalni, és hogy mi zajlik, de folynak a megbeszélések annak érdekében, hogy a következő szezonra megtaláljuk a legjobb lehetőséget.”

Bottas már az ötödik évét tölti a Mercedesnél, de azóta, hogy a Mercedes leigazolta őt, rendre csak egy évig tartó szerződést kapott. A 32. születésnapját a Belga Nagydíj szombati napján ünneplő versenyző szerint nincs új a nap alatt, már megszokta, hogy minden idényben bizonytalan a helyzete, amivel „meg kell tanulni együtt élni”.

Bottas jelenléte sokkal kényelmesebbé tette Hamilton helyzetét a korábbi szezonokhoz képest,

amikor Nico Rosberggel küzdött a világbajnokságért, hiszen a finn pilóta soha nem tudta őt tartósan megszorongatni. A címvédő időről időre hangoztatja, hogy a kilencszeres futamgyőztest remek pilótának és csapattársnak tartja, így eddig is sejteni lehetett, hogy ő kit választana a két jelölt közül. Bottas viszont most egyértelműsítette, hogy a brit versenyző melyikük mellett tette le a voksát.

Hamilton jövőre is Bottast szeretné maga mellett tudni Forrás: Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Lewis egyenesen megmondta, hogy még mindig engem akar csapattársának – közölte. – Együtt nagyon jól teljesítünk, de tény, hogy pilótaként mi nem igazán tudjuk ezt befolyásolni. Emögött nagyobb erők állnak, és végső soron ezek hozzák a döntéseket.”