Horner: Minél inkább felbosszantjuk Wolffot, annál jobb

Forma-1, Toto Wolff, Christian Horner, Brit Nagydíj 2021, péntek
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 16: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks in the Team Principals Press Conference after practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 16, 2021 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egyre kiélezettebb a küzdelem elsősorban az egyéni világbajnoki címért, a Red Bull és a Mercedes között minden szinten zajlik a csata. Christian Horner, a Red Bull főnöke egy kis csipkelődést is megengedett magának.

Fordított a Mercedes, 2 pontos előnnyel Lewis Hamilton vezeti az F1-es egyéni világbajnokságot és a konstruktőriben is megszilárdították a vezetést, de nem dőlhetnek hátra, a szezon utolsó harmada előtt még bármelyik csapat bebiztosíthatja a világbajnoki címeket. Ez 2013 óta az első alkalom, hogy a Red Bull a Mercedes kihívója lett, korábban a Ferrari sem volt ennyire versenyképes.

Horner és Wolff egyéni szinten is küzd a sikerért Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Istitene

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke és a Mercedest irányító Toto Wolff között személyes szinten is megy a kötélhúzás, ketten teljesen eltérő menedzsment filozófiákat követnek és más a habitusuk is, ennek köszönhetően többször előfordult már, hogy szócsatába keveredtek a médiában. Horner a Channel 4-nak rá is mutatott arra, hogy

nagyon más úton törekednek a győzelemre.

„Ez az első alkalom, hogy a Mercedes és Toto kihívóra lelt. Ő úgy érkezett meg a csapatba, hogy a versenyzőket már leszerződtették és a motor már elkészült. Nagyszerű munkát végzett azzal, hogy a csapat azóta is nyer, de nem volt igazi ellenfelük. Ez az első alkalom, hogy igazi a küzdelem. Tisztelet uralkodik a csapatok között, de nagyon másként működünk.”

Horner példát is említett, míg ő a bokszfalon foglal helyet, addig Wolff a csapat garázsából nézi a versenyt, aztán a nyilvánosságban ütköztetik az álláspontjaikat. Az osztrák üzletember korábban személyeskedéssel is vádolta a Red Bull képviselőit, és a brit szakember ezúttal sem riadt vissza egy kis csipkelődéstől.

„Én a frontvonalban akarok lenni, a bokszfalon ülök a stratégákkal és a mérnökökkel. Toto a garázsban ül a sajtós srác mellett, úgyhogy más feladatot látnak el és más a funkciójuk. Másként is látják a dolgokat, de persze a küzdelem kiélezett. Szerintem ez a bajnokság kulcsa. Imádjuk a küzdelmet, és minél jobban felbosszantjuk Totót, annál mókásabb lesz.”

Balra Wolff, középen Bradley Lord, a Mercedes kommunikációs igazgatója Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Hamilton mindössze 2 ponttal vezet Max Verstappen előtt, de Hamiltonnál lehetséges, hogy szükség lesz egy motorcserére. A küzdelem teljesen nyílt és Horner is úgy véli, hogy a további eredmények határozzák majd meg a világbajnok személyét.

„A következő 12 hét fogja meghatározni, hogy megnyerjük-e a bajnokságot vagy sem – mondta. – A Mercedes legyőzhető, de csak akkor, ha a lehető legjobbunkat nyújtjuk. Sikeresek lehetünk, bebizonyítottuk, hogy meg tudjuk csinálni, helyzetbe hoztuk magunkat.”