Vágólapra másolva!
Találkozott egymással a Forma-1, illetve a MotoGP japán versenyzője, Cunoda Juki és Nakagami Takaaki. Ennek során előbb ellátogattak az Alpha Tauri központjába, majd gokartozásban mérték össze tudásukat.

A Forma-1 jelenleg pihen, hiszen a múlt heti Olasz, illetve a szeptember utolsó hétvégéjén zajló Orosz Nagydíj között két hét telik el. Nem úgy a MotoGP, aminek mezőnye ezen a hétvégén Misanóba látogat, hogy a versenyzők a szezon során tizennegyedik alkalommal is megküzdjenek egymással.

A gyárlátogatás és a gokartverseny 0:06-tól 3:59-ig látható

Ennek örömére a Red Bull, illetve a Honda találkozót szervezett a két-, valamint a négykerekű gépek csúcskategóriájának japán képviselője között. Az előbbi sportágban jeleskedő Nakagami Takaaki nyilvánvaló okokból a helyszínen tartózkodott,

míg Cunoda Juki a Misanótól körülbelül 1 órára fekvő Faenzában él.

A két japán versenyző először az Alpha Tauri központjába látogatott, ami szintén a közel 60 ezer lakossal rendelkező településen található. Cunoda itt megmutatta a tavalyi autót, és elmagyarázta, hogy az AT01-es gyorsabb volt az idei AT02-esnél, mivel az FIA olyan szabályokat alkotott meg az idei szezonra, amelyek csökkentették a mostani kocsik leszorítóerejét. Az F1-es mezőny legfiatalabb pilótája a kormányon is kiemelt néhány részt, többek között azt a kart, amivel a kuplungot lehet használni, illetve azt a két gombot, amelyekkel váltani szokott.

Ezt követően abba a helyiségbe mentek, ahova a csapat, illetve annak elődje, a Toro Rosso által megnyert trófeákat helyezték el. A Sebastian Vettel 2008-as monzai sikeréért járó serlegek közvetlenül a Danyiil Kvjat 11 évvel későbbi hockenheimi 3. helyéért kapott kupa mellett állnak, míg Pierre Gasly tavalyi, az Olasz Nagydíjon elért győzelmének a kézzel fogható emléke valamivel arrébb van.

Ezután a két versenyző elutazott a MotoGP-hétvége helyszínére, azon belül is annak gokartpályájára, ahol a mindketten beültek egy-egy versenygépbe, és elkezdték üldözni egymást. A körözés során készültek látványos felvételek, néhány másodperc erejéig valamelyik fedélzeti kamerából is lehet követni az eseményeket.

A videón csupán két előzés látható, ráadásul az egyiknek a végéről, a másiknak az elejéről maradunk le.

Nem meglepő módon mindkét manővert Cunoda hajtotta végre, és Nakagami később megerősítette, hogy a várakozásoknak megfelelően honfitársa jobb tempót produkált. A MotoGP 29 éves versenyzője szerint az egyenesekben már csak a súlykülönbség miatt is hátrányban volt, ami pedig a kanyarokat illeti, az Alpha Tauri pilótája adott neki néhány tippet, hogy miként vegye be azokat. Cunoda elmondta, elégedett volt alkalmi tanítványával, főleg a csaták során mutatott teljesítménye nyűgözte le.

Cunoda (hátul) elégedett volt honfitársa teljesítményével Forrás: FAlePhoto/Alex Farinelli

A gokartozás után Nakagami meghívta Cunodát a misanói hétvégére, amit utóbbi természetesen elfogadott. A 21 éves versenyző elmondta, a televízióban néhányszor már látott MotoGP-t, de most először tekint meg a helyszínen egy futamot. Hozzátette, egészen őrületes, ahogyan a motorkerékpárok akár 350 km/h-ra is fel tudnak gyorsulni.

Cunoda a Red Bull juniorjaként mutatkozott be idén az F1-ben, és az Alpha Taurival eddig 18 pontot gyűjtött, ami a bajnokság 14. helyére elég. Nakagami már a negyedik idényét tölti a MotoGP-ben a Hondával, eddigi legjobb eredménye a tavaly megszerzett 10. pozíció volt, most pedig 12-en előzik meg a tabellán.