Hamilton azt állítja, nem bánná, ha Russell lenne a csapattársa, de Verstappen szerint nehéz dolga lesz

Forma-1, Belga Nagydíj, időmérő, George Russell, Williams, Lewis Hamilton, Mercedes
Williams' British driver George Russell (L) celebrates after taking second place in the grid with third-placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) in the parc ferme after the qualifying session of the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 28, 2021. (Photo by JOHN THYS / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Sok mindenről árulkodtak Lewis Hamilton szavai a jövő évi csapattársának kilétével kapcsolatban. A hétszeres világbajnok szerint George Russell jó helyen lenne a Mercedesnél, miközben Max Verstappen úgy véli, a fiatal brit azonnal felvenné a tempót.

A jelek szerint Lewis Hamilton kezd megbarátkozni a helyzettel, hogy nem az általa preferált Valtteri Bottas, hanem a fiatal George Russell lesz jövőre a csapattársa. Persze bejelentés még nem történt ezzel kapcsolatban, de az érintettek megnyilvánulásai alapján kisebb csoda kellene ahhoz, hogy ne a Williams britje foglalja el a másik Mercedes ülését jövőre. A hétszeres világbajnok egy kicsit mintha el is szólta volna magát ezzel kapcsolatban.

Nagyon Russell tűnik a befutónak Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Szerintem eléggé jó lenne – válaszolta egy újságírói felvetésre Hamilton a Holland Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy mit szólna hozzá, ha jövőre Russell lenne a csapattársa. – Őszintén úgy gondolom, hogy jól teljesítene. George egy hihetetlenül tehetséges versenyző, ez világos. Azt mondanám, hogy az egyetlen kiemelkedő történés a múlt hétvégéről az ő elképesztő időmérős köre volt. Alázatos és remek a hozzáállása. Természetesen az, hogy brit, valószínűleg segít a kommunikációban."

Hamilton ezután kifejtette, hogy továbbra is nagyon támogatónak kell lennie Bottas felé, hiszen mindkettejükre szükség van az idén a konstruktőri világbajnoki cím megnyeréséhez, de azért méltatta még egy kicsit Russellt, az egyik mondatában pedig mintha megfeledkezett volna arról, hogy még nem árulhatja el a minden bizonnyal már vele is közölt döntést. „George a jövő, a sportág jövőjének egyik tagja. Eddig is hihetetlenül vezetett, és biztos vagyok benne, hogy folytatni fogja a fejlődést.

mint ez, vagy bármelyik csapatban, ahová megy."

Verstappen és Rosberg nehéz időszakot jósol Hamiltonnak

Hamilton korábban többször is egyértelművé tette, hogy számára Valtteri Bottas lenne a tökéletes csapattárs a folytatásban is. Nem nehéz megérteni, hogy a hétszeres világbajnok miért gondolkodik így, elég csak elolvasni, mit mondott Max Verstappen a fiatal britről.

Hamilton nagyra tartja Russellt Forrás: AFP/John Thys

„Bahreinben beugrott az autóba, és tulajdonképpen az első körtől kezdve nagyon megnehezítette Valtteri dolgát.

– utalta Russell tavalyi szahíri mercedeses bemutatkozására a holland. – Az első versenyen a csapat iránymutatásait követi az ember a beállításokkal, mivel elsőre nem tudod, hogy mit kell igazán kezdeni az autóval. Még akkor is, ha az F1-es autók eléggé hasonlóak, az, ahogyan be kell állítani őket, nagyon eltérhet. Úgyhogy igen, magabiztos vagyok ezzel kapcsolatban. Láthattuk, hogy a Spában nyújtott teljesítménye is nagyon jó volt. Természetesen ők kicsit jobban vizes pályára állították a kocsit, de még így is lenyűgöző volt ezt véghezvinni egy Williamsben. Arra számítok, hogy nagyon jól fog teljesíteni, ha megkapja az ülést."

Russell tavaly Bahreinben már megmutatta, egy ütőképes autóban is azonnal jó teljesítményre képes Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Nico Rosberg szerint pedig Russell nemcsak gyors lesz, hanem általa újra egy kis nyugtalanság költözhet a csapaton belüli dinamikába, hasonlóan az ő és Hamilton közös éveihez. „Valtteri lenne a könnyebb döntés, mert vele tudni, hogy mit kap az ember. George pedig talán a valamivel izgalmasabb döntés.

– vetítette előre a 2016-os világbajnok, aki szerint Russell reakcióját nem lehet előre megjósolni. – Ha egy nap Lewis mellett fog vezetni, lehetetlen megmondani, hogy miként viselkedik majd egy olyan helyzetben. Ez egy teljességgel extrém szituáció. Hirtelen minden hétvégén győzelemre képes autód van, minden idők legjobbja ellen harcolsz, aki az elmúlt nyolc évet ebben a csapatban töltötte. Ez extrém helyzet, úgyhogy igazán pilótája válogatja."