Russell már tudja, hogy Hamilton csapattársa lesz-e 2022-ben

Forma-1, Holland Nagydíj, George Russell, Williams
Williams' British driver George Russell attends a press conference in Zandvoort, three days before the race of the 2021 Formula One Dutch Grand Prix, on September 2, 2021. - The Formula One Dutch Grand Prix returns to Circuit Zandvoort on September 5, 2021, for the first time in 36 years. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Mindenki tud mindent, de senki nem mond semmi. Így lehetne összefoglalni a Mercedes-istálló második ülése körül kialakult helyzetet. George Russell a Holland Nagydíjon elárulta, vele már a spái verseny előtt közölték, hogy mehet-e jövőre a Mercedeshez.

Kimi Räikkönen visszavonulásának bejelentésével minden bizonnyal egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a Mercedes elárulja Lewis Hamilton jövő évi csapattársának kilétét, hiszen a legtöbben arra számítanak, hogy Valtteri Bottas fogja pótolni a sisakját szögre akasztó Jégembert, George Russell pedig megy az ő helyére a Mercedesbe. Noha a felek reakcióiból és szavaiból lassan csak az nem rakta össze a képet, aki nem akarta, bejelentés továbbra sincs, és vélhetően ezen a héten nem is lesz.

Alighanem Bottas lesz Räikkönen utódja Forrás: Picture-Alliance/AFP

Már-már vicces az, ahogyan Russell és Bottas kerülgeti a jövőjükkel kapcsolatos témát, miközben az újságírók folyamatosan erről kérdezgetik őket. A Holland Nagydíj csütörtöki napján a Williams pilótájától megkérdezték, tudja-e már, hogy hol vezet jövőre, mire jött az automata válasz, hogy „jelenleg nincs mit bejelentenem, ugyanaz a helyzet, mint Spában a múlt héten."

Másodszori kérdésre azonban a fiatal brit annyit elárult, hogy tudja, melyik csapat tagja lesz 2022-ben, majd azt is elmondta, hogy mióta van tisztában ezzel.

„Igen, tudom, hogy hol fogok vezetni jövőre" – felelte, majd felfedte, hogy szóban már Spa előtt elmondták neki ezt. „Nem fogok hazudni és nem az igazat mondani. Az igazság az, hogy nincs mit bejelenteni, de mint mondtam, tisztában vagyok a helyzettel arról, hogy hol vezetek jövőre. Spa előtt informáltak erről."

Mindez egybeesik Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnökéne azon korábbi állításával (azóta az osztrák üzletember már szeptemberi döntésről beszélt), amely szerint a nyári szünet alatt döntenek a második ülés sorsáról.

Russell már mindent tud Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az ezúttal egy másik időpontban (Spában Russell-lel közösen vettek részt a sajtótájékoztatón) a sajtó képviselői elé álló Valtteri Bottas ennél is szűkszavúbb volt. „Talán tudom, talán nem. Nem akarok ennél sokkal többet mondani. A dolgok a jó irányba tartanak, boldog vagyok és izgatott" – felelte a finn, majd megerősítette, hogy

nem ezen a hétvégén fogják bejelenteni, hogy hol vezet jövőre.

A 2017 óta a Mercedesnél versenyző pilóta ezután arról beszélt, hogy míg a világbajnok istállónál folyamatosan egy évvel hosszabbították meg a szerződését, most több éves kontraktust akar. Már csak ebből is arra lehet következtetni, hogy nem jelenlegi csapatában folytatja

Ez egyértelműen teljeskörű elköteleződést biztosítana a csapat felé, nem csak arra az évre, közben tudva, hogy folytatódik a közös munka. Valamint kihívást kell jelentenie és izgalmasnak, szórakoztatónak kell lennie egy olyan légkörben, amelyben igazán élvezem a munkát. Ezek a fő dolgok, amiket keresek. Ahogy korábban mondtam, még van néhány jó évem az F1-ben, ezért itt is akarom folytatni. Ez biztos."