Aston Martin: Mindenki rosszul járt volna, ha Vettel abbahagyja

Forma-1, Orosz Nagydíj, Sebastian Vettel, Aston Martin
6657260 23.09.2021 Aston Martin's driver Sebastian Vettel walks during preparations for the 2021 Formula One Russian Grand Prix, at the Sochi Autodrom racing circuit, in Sochi, Russia. Formula One Russian Grand Prix will be held in Sochi from 24 to 26 September. Vladimir Astapkovich / Sputnik (Photo by Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer örül, mert sikerült megtartaniuk Sebastian Vettelt, akit csapattársa, Lance Stroll is méltatott.

Formaságnak tűnt, hogy Sebastian Vettel jövőre is az F1 tagja maradjon, de a színfalak mögött tárgyalásokra volt szükség ahhoz, hogy a négyszeres világbajnok és az Aston Martin között folytatódjon az együttműködés. Erről Otmar Szafnauer csapatfőnök beszélt a GPFans.com-nak.

Vettelre számítanak az Aston Martinnál Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

„Amikor mindkét fél rendelkezik opciókkal, akkor igazából újratárgyalás zajlik, de mi vele akartuk folytatni a munkát és Seb is maradni akart. Néhány részlet változott, ezeket kellett megbeszélnünk és ez nem ment olyan gyorsan” – nyilatkozta az amerikai szakember.

Jövőre átfogó technikai szabályváltozások jönnek a Forma-1-be, ezért az Aston Martinnál örülnek, hogy a rutinos Vettel folytatja velük a közös munkát.

„Úgy gondolom, a folytonosság mindenképpen segíteni fog és ők jól együtt dolgoznak – nyilatkozta Szafnauer. – Sebastian kezdi jobban megismerni a csapatot, ezért nagy kár lett volna, ha abbahagyja és nekünk is, mert akkor valaki mást kellett volna igazolnunk, aki nem ismeri a csapatot. Az istálló új, a szabályok újak, úgyhogy ez nem lett volna kedvező.”

„Különösen mostanában, amikor nagyon lényeges a folytonosság, és ez most nálunk adott a két versenyzőnkkel, ami nagyszerű.”

Vettel az idei szezon előtt érkezett a csapathoz a Ferraritól azzal a céllal, hogy részt vegyen a folyamatban, amely során az Aston Martin vb-esélyes istállóvá fejlődhet.

A megszerzett pontok terén egyelőre jelentősen elmaradnak a tavaly még Racing Point néven versenyző csapat 2020-as eredményétől, de ez részben a szabályváltozások számlájára írható, részben az istálló operatív hibáira vezethető vissza. Vettelt a Hungaroringen kizárták az üzemanyagrendszer szabálytalansága miatt, ami 18 pontjukba került.

Vettel sikeresebb Strollnál, de sokak szerint nem győzi le eléggé a csapattársát Forrás: Motorsport Images/Zak Mauger

A négyszeres világbajnok Bakuban így is dobogóra állhatott és az alkalomszerű bukdácsolásai ellenére 11 ponttal megelőzi Lance Strollt, aki méltatta a rutinos versenyző hozzájárulását a csapat fejlődéséhez.

„Úgy gondolom, idén nagyszerű a szinergia a csapatban – mondta Stroll. – Az egész év során hajszoljuk egymást. Ő nagyon tapasztalt és nagytudású csapattárs, aki világbajnok csapatoknál szerepelt, nagyon sokat segít nekünk a tudása, ezért várom már, hogy folytassuk a közös munkát” – nyilatkozta a kanadai pilóta.