Vágólapra másolva!
Ismét lehet interjúkat készíteni az F1-es versenyek rajtrácsán, de a visszatérés nem ment simán a Sky Sports legendás riportere számára. Már a szórakoztatóipart is elérte a felhördülés.

A koronavírus miatt a 2020-as szezon kezdete óta nem engedték be a sajtó és a tévétársaságok munkatársait az F1-es bokszutcába és a rajtrácsra, a múlt hétvégén rendezett USA Nagydíjon azonban ismét lehetőség nyílt erre, így visszatérhetett Martin Brundle mára elhíresült verseny előtti interjúfolyama is.

Megan Thee Stallion nem adott interjút Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A Gridwalk arról vált ismertté, hogy Brundle rámenősen, de a pilóták privát szféráját tiszteletben tartva rövid idő alatt is gyors interjúkat tud készíteni könnyed stílusának és autóversenyzői rutinjának köszönhetően. Sokan csak vele állnak szóba a verseny előtti utolsó pillanatokban és rendszeresen mikrofonvégre kapja az adott verseny VIP vendégeit is.

Ezúttal viszont nem járt sikerrel a texasi rapper, Megan Thee Stallionnal és kíséretével.

Brundle odalépett az énekesnőhöz, ekkor rögtön rámozdultak a testőrök, de azért megkérdezte a művészt, hogy fog-e rappelni az F1 alkalmából. Az előadó nemmel felelt, majd Brundle azt is megpróbálta megtudni, hogy interjúalanya kinek szurkol, ekkor a testőr azt mondta neki, hogy ezt nem teheti meg. Brundle spontán azt felelte: „megtehetem, hiszen épp most tettem meg.”

Tartalmasabb interjú végül nem jött létre és Brundle-t leszerelte Serena Williams teniszező is. Az énekesnő viselkedése felháborította az F1 iránt érdeklődőket a közösségi médiában, több bennfentes is felszólalt az ügyben, sőt, még a celebvilág híreire specializálódott amerikai TMZ is felkapta, ami F1-es témával legutóbb akkor foglalkozott, amikor Lewis Hamilton koronavírusos lett.

Az egykori Le Mans-győztes és F1-es dobogós pilótából lett riporter is felidézte a történteket, és felszólította a sportág VIP vendégeit, hogy legyenek barátságosabbak.

„Korábban is voltam már nyomás alatt a rajtrácson olyan emberek által, akiket úgy hívtak, hogy Senna, Prost, Schumacher, Mansell, Piquet, meg a többiek. Nem zavar, hogy először találkoztam testőrökkel a rajtrácson, mindenki végezze a munkáját, de talán megtanulhatnának viselkedni és egy kis tiszteletet tanúsítani a mi szegletünkben” – írta a Twitteren.

Brundle (középen) bárkit leszólít a rajtrácson Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Brundle a Sky Sports weboldalán vezetett rovatában már arra is kitért, hogy hosszú, csonttörésekkel, győzelmekkel, kudarcokkal, óriási balesetekkel és egyéb kihívásokkal tűzdelt autóversenyzői és riporteri pályafutása után megmosolyogtatja, hogy végül azáltal vált híressé, hogy figyelmen kívül hagyta egy celeb és félreállította egy „hegyomlás” biztonsági őr.

„A kétéves kihagyás utáni gridwalkos visszatérésem talán kissé túl huncut lett Austinban, de így is nagyon mókásan sikerült. Igazából, az én igazán híres pillanatom az volt, hogy egyszer snookerezhettem Mark Knopflerrel, és milyen szívélyes srác volt” – méltatta a Dire Straits frontemberét.