Vágólapra másolva!
Vereséggel zárta az USA Nagydíjat Lewis Hamilton és a Mercedes, de a hétszeres világbajnok és a csapata sem aggódik a 12 pontra nőtt hátrányuk miatt.

Max Verstappen austini győzelmével 12 pontra nőtt az előnye a 2. helyen célba érő Lewis Hamilton előtt egy olyan pályán, ahol előzetesen a Mercedes tűnt esélyesebbnek, a brit pilóta azonban a pole pozícióról is lemaradt, majd hiába vezetett, a Red Bull okos taktikával legyőzte a címvédőt. Hamilton a futam után elmondta, egyelőre nem aggódik a pontkülönbség miatt.

Hamilton nem tudta feltartóztatni Verstappent, de a Mercedest ez nem aggasztja Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek

„Ezzel most nem foglalkozom. Elégedettnek kell lennem az elvégzett munkával és megélni a pillanatot. Sajnos nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy megnyerjük a versenyt, de várom a továbbiakat és egyszerre csak egy versennyel foglalkozom. A következő két pálya kedvező a Red Bullnak, ezért próbáljuk minimalizálni az előnyüket és meglátjuk, hogy tudunk-e jobban szerepelni.”

Mexikóvárosban és Sao Paulóban a tengerszint feletti magasság miatt a Honda erőforrása várhatóan versenyképesebb lesz a Mercedesnél

és a pályák nyomvonala is kedvezhet a rövidebb tengelytávú Red Bullnak. Hamilton szerint „biztosan nehéz” dolguk lesz az ellenféllel szemben, de Andrew Shovlin, a Mercedes vezető versenymérnöke szerint nem olyan vészes a helyzetük.

„Ez volt hosszú ideje a legkeményebb verseny, a nyári szünet óta talán csak Zandvoort tűnt ilyen nehéznek, de vasárnap, bár Max legyőzött minket, nem hiszem, hogy könnyedén nyertek. Kockázatvállalásra kényszerítettük őket. Ha ez rossz verseny volt a számunkra, akkor még remélhetőleg lesz több is, ami jól alakul, és akkor elég jó helyzetben vagyunk.”

Shovlin szerint a Mercedes Isztambulban és Szocsiban jó tempóra volt képes,

különösen a versenytempó terén és úgy vélte, nagyobb előnyben voltak annál, amennyire kikaptak a Red Bulltól az USA Nagydíjon. Az austini szereplésüket úgy értékelte, hogy a körülményekhez képest talált pozitívumokat is a látottakban.

Shovlin szerint a Mercedes korábban nagyobb előnnyel győzött, mint amennyivel lemaradtak a Red Bulltól az USA-ban Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek

„Az időmérő trükkösen alakult, de így is sikerült az egyik autót bejuttatni az első sorba. Azon múlik majd minden, hogy a további versenyeken hogyan állnak majd az autók, és ki tud jól alkalmazkodni. Számunkra ígéretes, hogy még így is nyomás alá tudtuk helyezni őket, pedig nem a miénk volt a legjobb autó” – nyilatkozta.