Optimisták a Ferrarinál Austin után, pedig két év alatt sem javultak

Forma-1, USA Nagydíj, Charles Leclerc, Ferrari
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 24: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF21 on track during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 24, 2021 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc és Mattia Binotto is pozitívan értékelte a Ferrari szereplését az USA Nagydíjon, pedig az élmezőnyhöz viszonyított versenyképességük nem javult az utolsó ottani futam óta.

Négy pontot faragott a hátrányából a Ferrari a McLarenhez képest az USA Nagydíjon, és Mattia Bonotto szerint ez több is lehetett volna, ha nem rontják el Carlos Sainz kerékcseréjét, ami a svájci szakember szerint két elvesztett pozíciót jelentett a számára. Charles Leclerc szereplését viszont hibátlannak minősítette a Sky Italia műsorában.

Leclerc a 4. helyezett lett, de messzebb volt a győztestől, mint két évvel ezelőtt Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

„Charles gyönyörűen versenyzett. Végig nyomta és bizonyos időszakokban olyan gyors volt, mint az élen állók. Elnézve a dobogós helyhez viszonyított hátrányunkat, ezúttal közelebb kerültünk. Az autó is fejlődik az erőforrásnak köszönhetően. Charles-lal jó eredményt értünk el az autónkhoz képest, hibátlan versenyt futott” – nyilatkozta Binotto.

A Ferrari eredményét azonban árnyalja, hogy egy lényegében zavartalan versenyen Leclerc messzebb volt a győzelemtől, mint két évvel ezelőtt volt.

Erre a Racer.com szakírója, Chris Medland hívta fel a figyelmet a Twitteren: Leclerc 2019-ben 52,239 másodperces hátránnyal lett 4. helyezett az USA Nagydíjon, idén pedig 52,246 másodperc hátrányt szedett össze vagyis a győzteshez képest még lassult is a Ferrari, ráadásul pont a 2019-es verseny előtt derült fény a rejtélyes motortrükkjükre, amit Austinban már nem is használtak.

Leclerc ettől függetlenül lelkesen nyilatkozott a futam után, kiemelte, hogy bár a Ferrari idén kevés fejlesztést vetett be, azok nagy előrelépéseket hoztak, és lehetővé tették, hogy harcoljanak a McLarennel a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért.

Jelenleg 3,5 pont a hátrányuk, öt nagydíjjal és egy sprinttel a szezon vége előtt.

„Igazából nem sokat hagytam magamban, de minden nagyon jó érzetet keltett. Ez azt is megmutatja, hogy a megfelelő irányba tartunk és csapatként versenyről versenyre fejlődünk, amit nagyszerű látni. Minden verseny más, de ez bizonyosan nagyszerű volt és az autót is remek volt vezetni” – nyilatkozta a monacói pilóta.

Binotto szerint javul a Ferrari Forrás: AFP/Jim Watson

„A McLaren és köztünk nagyon csekély az eltérés. Mi persze az új motorral kissé előrébb léptünk, és ez elég volt ahhoz, hogy a lehető legjobb helyzetbe kerüljünk. Noha a 2021-es szezon során 2022-re összpontosítunk, így is volt két-három fejlesztésünk, ami minden alkalommal jobbá tett minket. Ez ennek a két-három fejlesztésnek köszönhető.”