Vágólapra másolva!
Az eredetileg tervezett austini forduló helyett Szocsiban, az F1-es Orosz Nagydíj betétprogramjaként zárult az F3-as szezon, ahol idén Tóth László is rajthoz állt.

Az időjárás miatt zűrzavaros körülmények közepette ért véget az F3-as szezon Tóth László számára. A 21 esztendős versenyző a tervezett három helyett csak két futamot teljesíthetett, mert zivatar miatt az egyik versenyt törölni kellett, ráadásul nem is az eredetileg tervezett austini fordulóval zárult az idény, hanem Szocsiban léptek pályára a versenyzők.

Tóth László számára véget ért az F3-as szezon Forrás: Dutch Photo Agency/Sebastiaan Rozendaal

Tóth az első futamon két kör után műszaki gonddal küzdött egy ütközés nyomán. A rajt után nem sokkal kiszorította őt az egyik riválisa, a két versenyautó összeért, és Tóth autójának első felfüggesztése komolyan megsérült. A magyar versenyzőnek emiatt a bokszba kellett hajtania, és hamar kiderült, hogy nem tudja folytatni a futamot.

A Campos Racing versenyzője bosszús volt, hogy önhibáján kívül kellett kiállnia,

de ez mindössze a második olyan verseny volt az idény során, amelyet nem tudott befejezni, és az első ilyen alkalomhoz hasonlóan ezúttal sem saját hibából. A kiesés miatt Tóth a 27. helyről rajtolhatott a vasárnapi zárófutamon.

A futamot inkább száraz, de helyenként még vizes aszfalton rendezték meg, Tóth Lászlónak a leintésig sikerült öt helyet javítania, a 22. pozícióban ért célba, ugyanakkor a mezőny hátsó részében hasonlóan nagy csaták zajlottak, mint az él- és középmezőnyben, így a magyar versenyzőnek sem volt igazán esélye arra, hogy következetes köröket fusson.

de ez most így alakult. Számomra ismeretlen volt a pálya, mert korábban még soha nem versenyeztem itt, de ezzel együtt ismét sokat tanultam és hasznos tapasztalatokat gyűjtöttem, amelyeket a későbbiekben reményeim szerint tudok majd kamatoztatni” – mondta a hétvége után.

Tóth László Szocsiban Forrás: Dutch Photo Agency/Diederik Van Der Laan

Tóth az összesítés 32. helyén zárta a szezont, a franciaországi fordulót koronavírus fertőzés miatt kénytelen volt kihagyni, a legjobb eredménye a Zandvoortban elért 16. hely volt.