Vágólapra másolva!
Nem a Red Bull tűnik esélyesnek az első Szaúd-arábiai Nagydíjon, de Christian Horner csapatfőnök reméli, hogy a bakui tapasztalatok alapján Dzsiddában is sikeresek lehetnek.

Két nagydíj van hátra az idei F1-es szezonból, Max Verstappen 8 ponttal vezet Lewis Hamilton előtt, míg a Red Bull 5 pontos hátrányban van a Mercedes mögött. A hétvégén az első Szaúd-arábiai Nagydíjat rendezik, ez a tempós nyomvonala alapján inkább a címvédőnek kedvezhet.

Bakuban jól szerepelt a Red Bull, ebben reménykednek Szaúd-Arábia kapcsán is Forrás: Getty Images/Mark Thompson

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a 2013-as szezon óta először küzdhet a világbajnoki címért, 2014 óta a Mercedes tarol, de az energiaitalos csapat az új turbókorszakban először valódi kihívás elé tudja állítani a Mercedest, sőt, Horner a Channel 4 műsorában

úgy vélte, idén jobban is szerepelnek az ellenfélnél.

„Csapatként igen, szerintem igen. Sikerült összeraknunk ezt a szezont, eddig több versenyt is nyertünk náluk – mondta. – Egy kissé balszerencsések voltunk a szezon során, de ki hozta a Mercedest ilyen helyzetbe az elmúlt hét év során? Sohasem jártak még így” – jelentette ki a brit szakember.

Verstappennek matematikai esélye van, hogy akár már Szaúd-Arábiában világbajnok legyen, de valószínűleg Abu-Dzabiban dől majd el az abszolút kétesélyes világbajnoki küzdelem. Horner elmondta, annak ellenére is bízik a sikerben, hogy

Dzsidda papíron nem nekik kedvez.

„Élvezzük a küzdelmet, a kihívást, a versengést. Ha sikerül megnyernünk legalább az egyik bajnoki címet Abu-Dzabiban, az bizonyosan a legnagyobb sikerünk lesz – vélte. – Szerintem meg tudjuk még csinálni. Úgy érezzük, hogy Dzsidda olyan, mint egy tempós Baku, úgyhogy ez érdekesnek ígérkezik.”

Bakuban végül Pérez győzött Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

A Red Bull az Azeri Nagydíj toronymagas esélyese volt, de Verstappen az élen haladva defektet kapott, majd némi szerencsével Sergio Pérez az idei egyetlen futamgyőzelmét szerezte Bakuban.