Vágólapra másolva!
A Ferrarit irányító Mattia Binotto szerint a csapat elégedett lehet a 3 hellyel a konstruktőri világbajnokságban, több területet is kiemelt, ahol a Scuderia fejlődött tavaly óta.

Ritkán okozott feltűnést a Ferrari az idei F1-es szezon során, de főleg a továbbfejlesztett erőforrás őszi bevetése óta a Scuderia bejelentkezett a konstruktőri világbajnokság 3. helyéért, ami jelentős előrelépés a 2020-as szezonhoz képest. A Ferrari tavaly nagyon megsínylette, hogy át kellett alakítaniuk az erőforrásukat, idén viszont az autót nem igazíthatták az alacsonyabb teljesítményhez.

A Ferrari idén sokat fejlődött, de az élmezőnytől még mindig le van maradva Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„A bajnokságnak még nyilvánvalóan nincs vége – szögezte le Binotto a Katari Nagydíj után. – Még két verseny vár ránk, arra összpontosítunk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk, de kétségtelen, hogy ha megnézem, hol tartottunk tavaly, a 6. helyen nagyon kevés bajnoki ponttal, akkor

A koronavírus közepette kialakult helyzetben a csapatok zsetonokat felhasználva dönthették el, hogy a tavalyi autójuk mely elemeit fejlesztik tovább, ráadásul a teljes istállók menedzselésére fordítható összeget is maximalizálták 145 millió dollárban. A Ferrari ezek miatt úgy döntött, már a szezon elejétől kezdve az új korszakot ígérő 2022-es szezonra összpontosít.

„A 2021-es költségplafon miatt prioritást kellett adnunk a 2022-es évnek ahelyett, hogy a 2021-es autót fejlesztettük volna, úgyhogy azt gondolom, a lehetőségek ismeretében a csapat remek előrelépést ért el és nagyon örülök, mert a 3. hely az erőfeszítések nagyszerű megnyilvánulása” – vélte a svájci szakember.

A műszaki fejlesztések mellett a Scuderiánál a vállalati kultúrát és a szervezeti felépítést is meg kellett változtatniuk, ráadásul Carlos Sainz révén új pilóta is érkezett Sebastian Vettel helyére. Binotto úgy véli, e téren is előrébb tudtak lépni.

Binotto szerint kihozták a legtöbbet az idei szezonból Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Úgy gondolom, a versenycsapat a szezon legeleje óta nagyszerű előrelépést tett a stratégia vagy a versenyzőkkel való kommunikáció kezelése terén, hogy megértsük, pontosan mit is csinálunk” – összegzett.