Hamilton: Monzában türelmetlen voltam, Silverstone-t újra megtenném

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull, Olasz Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton gets out of his car following a collision with Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (unseen) during the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 12, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elárulta, ma már másként kezelné az Olasz Nagydíjat, ahol összeütközött Max Verstappennel, a másik balesetük helyszínén, Silverstone-ban viszont újra megpróbálna előzni.

Két baleset is történt az idei szezon során a világbajnoki címért küzdő Max Verstappen és Lewis Hamilton között. Kronológiai sorrendben az első a Brit Nagydíjon, ez a holland pilóta azonnali kieséséhez vezetett, mielőtt brit ellenfele egy büntetéssel együtt is megnyerte a versenyt. Alig két hónappal később, az Olasz Nagydíjon akadtak össze, akkor mindketten a kavicságyban kötöttek ki.

Hamilton is nullázott Monzába Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A monzai eset miatt Verstappent büntették meg, a brit sajtó is Hamilton mellé állt és a Red Bull sem tudta erős érvekkel védeni a versenyzőjét, de a The-Race.com-nak adott interjúban Hamilton is elismerte, ha újra abba a helyzetbe kerülne, ma már másként versenyezne, mint ahogy akkor, ott tette.

„Visszanézve, lehet azt mondani, hogy túlságosan sürgettem, túl agresszív voltam, és elárulhatom, nagyon megviselt, hogy a kavicságyban zártuk a versenyt. Egy nagyon kicsivel türelmesebb lehettem volna, miközben utolértük a lekörözendőket, de abban a pillanatban csak arra tudtam gondolni, hogy utolérjem és megelőzzem Maxot. Ez nem jól sült el.”

Mindkét ütközés veszélyes volt, Monza elsősorban Hamiltonra nézve, mivel Verstappen hátsó kereke hozzáért a sisakjához, Silverstone-ban viszont a Red Bull csapódott olyan óriási sebességgel a falnak, hogy Verstappent kivizsgálásra kórházba kellett szállítani. Vitatott volt a két autó helyezkedése, végül Hamiltont megbüntették, de az ő véleménye nem változott.

„Ha ismét belekerülnék a silverstone-i helyzetbe, ugyanazt tenném. A versenyzői tapasztalatomból kiindulva én így látom, és úgy gondolom, alapvetően elég jól megy az előzés, a helyezkedés az autóval, és jó a térlátásom is, sokféle különböző helyzetben voltam már” – magyarázta a brit pilóta, akire valóban nem jellemző az ütközés.

A Brit Nagydíjon történt ütközés miatt Hamilton továbbra sem tartja magát felelősnek Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Azt nem mondanám, hogy feltétlenül változtatnom kellett a hozzáállásomon, de az biztos, hogy szükségszerűvé kezdett válni a ponthátrány csökkentése, és ilyenkor az ember egy kissé kevésbé hajlandó túl sokat feladni, mert a szezon előrehaladtával, lépésről lépésre egyre több pontot lehet veszteni. Akkoriban elég nagy lemaradásban voltam a pontok tekintetében.”