Horner a leköszönő Jean Todtnak: Remélem, nem tér vissza!

Forma-1, Jean Todt, Christian Horner, Max Verstappen, FIA Gala
2021-12-16 18:50:58 PARIS - (VLNR) FIA President Jean Todt Christian Horner and Max Verstappen during the press conference at the FIA Price Giving Gala, where Verstappen will be awarded the World Cup. Verstappen is the first Dutch Formula 1 world champion ever. ANP SEM VAN DER WAL (Photo by Sem van der Wal / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Elismerte az FIA éléről távozó Jean Todt érdemeit Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. Todtot összefüggésbe hozták a Ferrarival, a Red Bull csapatfőnöke erre is utalhatott.

Három ciklus, összesen 12 év után elhagyja az FIA elnöki posztját Jean Todt, aki rali navigátorként, majd Dakar- és Le Mans-győztes sportigazgatóként, később a Ferrari csapatfőnökeként és általános vezérigazgatójaként páratlan pályafutást futott be, és a szövetség élén is elévülhetetlen érdemeket szerzett a közlekedésbiztonság és a versenyzés biztonsága érdekében.

Todt és Horner a díjátadó előtti sajtótájékoztatón Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Ezt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is kiemelte a szövetség díjátadó gálája előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelynek zárásaként a brit szakember személyesen köszönetet mondott a 75 esztendős sportdiplomata munkájáért. „Nagy nyomást helyeztünk Önre, de mindig fenntartotta az egyensúlyt és a sportszerűséget” – jelentette ki, miközben a Mercedes pont ezt kéri számon.

„Ma este szeretném elismerni, amit Ön a sportért tett, szerintem minden csapat nevében megköszönhetem, és minden jót kívánunk, bármihez is kezd a jövőben. Remélem, nem tér vissza!” – viccelt Horner, ezzel valószínűleg arra utalt, hogy a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt az olasz sajtóban felmerült, hogy Todt visszatérhet a Ferrarihoz.

Az értesülés szerint a francia szakember egyfajta „szupertanácsadó” lehet, hasonló szerepet tölthetne be, amit haláláig Niki Lauda is a Mercedesnél. Az ötlet állítólag Todttól származik, egyeztetett erről a Ferrari elnökével, John Elkann-nal, döntés viszont egyelőre nem született.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a szezonzárón spekulációnak nevezte a felvetést.

„Hallottam és olvastam ezzel kapcsolatban néhány spekulációt, de annyit mondhatok, hogy ezek egyelőre spekulációk. Személy szerint én dolgoztam együtt Jean Todttal, a főnököm volt, és úgy gondolom, nagyon sokat tanultam tőle.”

Todt mindent megnyert a Ferrarival, a rekordjait csak a Mercedes tudta megdönteni Forrás: Ferrari

„Megtisztelő volt vele dolgozni, és bármit is hoz a jövő, továbbra is megtiszteltetés lenne együttműködni vele, mert továbbra is azt gondolom, hogy én és a csapat is sokat tanulhatunk még” – összegzett a svájci szakember.