Verstappen apja Hamiltonról és Wolffról sincs jó véleménnyel

Forma-1, Katari Nagydíj, Jos Verstappen, Max Verstappen, Red Bull
DOHA, QATAR - NOVEMBER 18: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walks in the Paddock with his father Jos Verstappen during previews ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 18, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Jos Verstappen nem kímélte Lewis Hamiltont és Toto Wolffot sem, mondván előbbi a saját világában él, utóbbi pedig megváltozott Max Verstappen és a hétszeres világbajnok silverstone-i ütközése után. A 49 éves expilóta csak a versenypályán tudja tisztelni Hamiltont.

A Max Verstappen és Lewis Hamilton, illetve a Red Bull és a Mercedes között zajló világbajnoki csata során sokszor az lehetett az ember érzése, hogy csak a két pilóta között uralkodik viszonylagos nyugalom, noha visszafogottan azért ők is oda-odaszúrtak a másiknak. Ezzel együtt nem véleményezték a másikat, vagy kettejük kapcsolatát, Jos Verstappen, Max Verstappen édesapja azonban most megtette, és Hamiltonról, illetve Toto Wolffról, a Mercedes csapatfőnökéről sem mondott kimondottan kedves szavakat.

Jos Verstappen a mai napig sokszor elkíséri fiát a versenyekre Forrás: Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Miután Jos számos versenyhétvégén a helyszínen van, és még ha igyekszik is a háttérben maradni, nyilvánvalóan szokott beszélgetni a fiával, a Max Verstappen által inkább magának megtartott információkat is ismeri. A Daily Mailnek nyilatkozva például elmondta, milyen az ő és fia kapcsolata Lewis Hamiltonnal. „Soha nem beszélgetek Lewis-zal, neki pedig nem kell beszélgetnie velem. Én senki vagyok a számára. Tiszetelem őt versenyzőként, de a többi... semmi” – mondta, majd rátért a két riválisra.

Josnak ez azért is furcsa, mert a pilóták között azért szövődnek barátságok, és ha nincs is mindenki mindenkivel jóban, egy adott versenyzőnek többnyire azért akad egy-két barátja a mezőnyben. „Én is versenyeztem az F1-ben - persze Maxhoz képest sehol sem voltam - de beszélgettem más versenyzőkkel és mindannyian nagyon barátságosak voltak, vagy csak köszöntek, bármi. Sokat vagyunk együtt, mindig ugyanazok az emberek és sokat szórakozunk.

– utalt egyértelműen Hamiltonra.

Nem szoktak csevegni Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Florent Gooden

Idősebb Verstappennek felvetették, hogy nem volt-e Michael Schumacher is kissé kívülálló, akárcsak Hamilton, ő viszont cáfolta ezt. „Michael és én jóban voltunk, sokszor találkoztunk a magánéletben is. A pályán kicsit más lett a viselkedése, de ott is barátságos volt" – mondta a hétszeres világbajnokról, akiről köztudott, hogy például Jean Alesivel is baráti viszonyban volt, de legnagyobb riválisát, Mika Häkkinent is kedvelte.

Jos Verstappen fia és Hamilton személyiségét is összehasonlította, és elmondta, csak a versenypályán tudja tisztelni a hétszeres világbajnokot. „Lewis a maga útját járja, amire nem lehet azt mondani, hogy rossz, hiszen rengetegszer nyer. Igen, voltak csapattársai, de rendelkezésére állt a megfelelő környezet. A helyes döntést hozta a Mercedeshez szerződéssel és hosszú ideig övé volt a leggyorsabb autó. De jó pilóta, ez kétségtelen.

„Max olyan, amilyen. Van, aki szereti, míg mások nem. Kimondja, amit gondol, de nem politizál például arról, hogy mi történik más országokban, ahogy Lewis teszi ezt. Max úgy látja, hogy sportolóként el kell végeznie a munkát, a többivel pedig nem foglalkozik. Mindenki a maga útját járja, Max útja pedig ez."

Jos Verstappen nem ért egyet Wolff viselkedésével Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A 49 esztendős expilóta kitért Toto Wolffra is, akivel korábban jó volt a kapcsolata, nem véletlenül pletykáltak sokat arról, hogy az osztrák üzletember Hamilton utódját látja Max Verstappenben. Az idei Brit Nagydíjon történt ütközés óta viszont Wolff és idősebb Verstappen nem beszélnek.

Nem gondoltam, hogy Toto ilyen, de megismertem egy új Wolffot. Nem keresett minket, nem küldött üzenetet vagy bármi. Arra gondolva, hogy beszélt velünk az év elején. Nem azt mondom, hogy megpróbálta átcsábítani akkor Maxot, de mondjuk úgy, hogy Silverstone előtt jó volt a kapcsolatunk" – mondta Jos Verstappen, akit még mindig egyértelműen dühítenek a Silverstone-ban történtek.