Vágólapra másolva!
Max Verstappen szerint ők nem nyernének annyit egy motorcserével, mint amennyit a Mercedes nyert azzal, hogy új erőforrást adott Lewis Hamiltonnak Brazíliában, ezért úgy véli, nem is fognak már cserélni ebben a szezonban.

A Szaúd-arábiai Nagydíj előtt olyan sajtóhírek láttak napvilágot, amelyek szerint a Red Bull motorcserét tervez Max Verstappen autójában az utolsó előtti futamon, hogy így próbálja meg felvenni a versenyt az utóbbi két futamot megnyerő Mercedesszel. Noha továbbra sem lehet kijelenteni, hogy ilyesmi biztosan nem fog bekövetkezni, Max Verstappen állítja, már csak azért sem érné meg ezt tenni, mert az ő új motorjuk nem jelentene akkora előnyt, mint amekkorát a Mercedesnek jelent egy motorcsere.

Verstappen nem gondolja, hogy megérné új motort kapnia Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Mint ismert, Lewis Hamiltonnak a Brazil Nagydíjon idei negyedik erőforrását is beszerelte a Mercedes (Katarban nem ezzel ment, de az utolsó két futamra ismét megkapja), a hétszeres világbajnok pedig többek között az így nyert erőtöbbletnek köszönhetően a büntetései ellenére győzni tudott Interlagosban.

Verstappen szerint ugyanakkor csak a Mercedes motorjára jellemző, hogy az élettartama során annyit veszít a teljesítményéből, hogy egy friss egység jelentős tempónövekedéshez segíti a pilótát,

ezért egy hasonló húzással ők nem táltosodnának így meg. „A mi motorunknak nincs olyan teljesítménytöbblete új korában, mint a Mercedesének. Valójában elég konzisztens az élettartama során, úgyhogy egy motorcsere nem hoz annyit a konyhára" – nyilatkozta a holland az Autosportnak.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a szaúdi hétvége előtt kizárta, hogy motort cseréljenek Dzsiddában, ugyanakkor azt elképzelhetőnek tartotta, hogy az Abu-dzabi Nagydíj előtt fognak.

Verstappen ugyanakkor kételkedik ebben. „Igen [csak megbízhatósági probléma esetén cserélhetünk], de az én részemről nincsenek kétségeim efelől – felelte egy kérdésre. – Tudom, hogy mi áll a rendelkezésemre a motorok terén, és normál esetben képesnek kell lennünk teljesíteni a szezont ezzel."

Verstappen szerint a hátralevő két versenyt már végig tudják csinálni a rendelkezésükre álló motorokkal Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Mullan

Persze felmerül a kérdés, hogy akkor miként tervezik megállítani a lendületbe jött Hamiltont? Verstappen szerint az utcai helyszín is kínál nekik lehetőséget, de a legfontosabb, hogy tökéletes hétvégéjük legyen.

Minden a részleteken múlik, de egy utcai pályán több minden történhet" – mondta a pontverseny éllovasa, aki arra a kérdésre, hogy a pontversenyt szem előtt tartva fog-e versenyezni, azt felelte: „Mindig a győzelemre törekszem, de a legfontosabb természetesen az, hogy Abu-Dzabi után is az élen legyünk."