Schumacher elárulta, mi volt a legjobb tanács, amit Vetteltől kapott

Forma-1, Monacói Nagydíj, szerda, Mick Schumacher, Haas
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 19: Mick Schumacher of Germany and Haas F1 talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 19, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Sebastien Nogier - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher örül neki, hogy egy négyszeres világbajnoktól kap útmutatást, és azt is elmondta, eddig mi volt a legjobb tanács, amit Sebastian Vettel adott neki.

Eddig is közismert volt, hogy Sebastian Vettel és Mick Schumacher szoros kapcsolatban áll egymással, és a négyszeres világbajnok afféle mentorként egyengeti a Haas újonc versenyzőjének pályafutását, miként azt tette vele Michael Schumacher. A királykategóriában első szezonját futó német pilóta elárulta, hogy mi volt eddig a legjobb tanács, amit az Aston Martin pilótájától kapott.

Schumachert egy négyszeres világbajnok tanácsai segítik Forrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

A két versenyző már azelőtt is közel állt egymáshoz, hogy Mick bemutatkozott volna az F1-ben, az idén azonban minden korábbinál láthatóbb a szoros kapcsolat, hiszen kamerák veszik őket körül a versenyhétvégéken. Hasonló a helyzet, mint Vettel és Michael Schumacher esetében, akik már azelőtt jóban voltak, hogy 2010-ben először versenyeztek egymás ellen. Jóllehet, Vettel akkor már rég nem újonc volt, helyette Schumacher volt az, aki visszatért a mezőnybe. A négyszeres világbajnok később úgy jellemezte a kapcsolatukat, hogy eleinte mentorként tekintett a hétszeres világbajnokra, később pedig barátok lettek. Most ugyanez a folyamat játszódhat le közte és Mick között.

„Hatalmas tisztelettel viseltetek iránta, és szerintem hívhatjuk barátságnak, ami köztünk van, ami szerintem nagyon jó dolog – nyilatkozta Schumacher Vettelről. – Annyi tapasztalata van és annyi mindent tanulhatok tőle.

Úgyhogy élvezem az életet, mivel a világon a legjobb dolgot csinálom. Nagyszerű, hogy olyasvalaki ad nekem tanácsokat, mint ő."

Vettel és Schumacher már a pályán is összetalálkozott Forrás: Motorsport Images/Mark Sutton

Az eddig biztató újoncévet futó, csapattársát ötből négyszer simán verő Schumacher természetesen leginkább csapatára támaszkodhat a fejlődésében, amit meg is tesz, mert elmondása szerint ez fogja megadni neki a kellő pluszt. „A csapat hatalmas részt tesz ki a fejlődésemben, valamint az önbizalmamban is. A csapatból merítek önbizalmat. Nagyon bíznak bennünk, és én is bennük.

Még amikor nem is látjuk egymást, akkor is építkezünk, mert vannak megbeszéléseink a színfalak mögött, amelyeket az emberek valószínűleg soha nem is fognak látni, de vannak és napi szinten zajlanak. Ez kell ahhoz, hogy fejlődjünk és innen merítjük az erőt most és a jövőben is."