Vágólapra másolva!
Bár mindketten nulláztak Bakuban, a szópárbaj nem csitul Lewis Hamilton és Max Verstappen között. A Red Bull pilótája az elszalasztott lehetőség ellenére magabiztos.

Továbbra is 4 pontos előnnyel vezeti az F1-es világbajnokság egyéni értékelését Max Verstappen, miután ő és nagy ellenfele, Lewis Hamilton is nulla ponttal zárta a múlt hétvégén rendezett Azeri Nagydíjat. Verstappen defekt, Hamilton a fékerő-elosztás véletlen átállítása miatt maradt pont nélkül, mindketten a saját balszerencséjük miatt voltak bosszúsak, nem örültek az ellenfél botlásának.

Hamilton és Verstappen is nullázott, de a küzdelmük ettől csak élesebb lett Forrás: AFP/Ozan Kose

Hamiltont az keserítette el, hogy bár a hétvégén a Red Bull sokkal jobb volt a Mercedesnél, Verstappen balesete után akár győzhetett is volna, ami azért is fontos lett volna, mert Sergio Pérez későbbi győzelme megmutatta, már nem feltétlenül csak Verstappen, hanem a mexikói pilóta miatt is aggódnia kell a Mercedesnek.

nagyon-nagyon nehéz volt tartani velük a lépést, úgyhogy csodálatos volt, hogy ilyen helyzetbe kerültünk és csatázhattunk velük – mondta Hamilton. – Hihetetlenül gyors autójuk van, az év elején is számítottunk arra, hogy nehéz lesz legyőzni őket.”

Bár ilyen a nyomtatott sajtó számára tartott kérdezz-felelekben, a Sky Sports és az F1 TV műsorában nem hangzott el, a Motorsport.com holland kiadása szerint Hamilton a futam után azt mondta, hogy Verstappen előnye magyarázható azzal, hogy a Red Bullnak jobb autója van, Verstappen viszont nem értett egyet ezzel.

„Szerintem, ha az ő autóját vezetném, két tizeddel akkor is gyorsabb lennék nála. Nem érdekel, hogy mit mond” – idézte a portál a Red Bull versenyzőjét, aki a Sky Sportsnak adott interjúban is odaszúrt egy kissé a Mercedesnek.

Szokatlan hiba volt Hamiltontól Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Clive Rose

„Túl vagyunk két utcai pályán, most visszatérünk a normális helyszínekre. Már korábban is elmondtam, hogy a Mercedes biztosan nagyon erős lesz, utcai pályákon vannak nehézségeik, de Barcelonában is rettentő gyorsak voltak a futamon. Nagyon igyekeznünk kell, mert nekik is nagyon jó autójuk van, még akkor is, ha néha nem ezt mondják, pedig ez így van.”

Verstappen a holland portál szerint nem akart belemenni szóváltásba Hamiltonnal a sajtón keresztül, ezért nem tulajdonított túl nagy jelentőséget annak, hogy a brit pilóta végtére is a saját hibája miatt szalasztotta el a 25, de legalább 18 pont megszerzését.

„Mindenki próbálja a lehető legjobbját nyújtani, nem igaz? Nem fogom azt mondani, hogy [Hamilton] hibákat követ el nyomás alatt. Mindenki a legtöbbet próbálja kihozni, engem is beleértve. Lewisnak idén nem csak a csapattársa, hanem egy másik csapat ellen kell küzdenie, ami teljesen más szint és szerintem ez csak jót tesz a sportnak.”