Vágólapra másolva!
A Mercedes döntésén múlhat az Alfa Romeo versenyzői felállása is. Hírbe hozták Mick Schumachert is az átigazolással, de rá továbbra is számítanak a Haasnál.

Nem várható a tavalyihoz hasonló pilótakeringő a Forma-1-ben, de a Mercedes így is láncreakciót indíthat el, ha úgy döntenek, idén már nem hosszabbítják meg Valtteri Bottas szerződését, hanem előléptetik George Russellt a Williamstől. Erre már Toto Wolff is utalt, de a csapatfőnök szerint csak a Magyar Nagydíj után születik döntés.

Räikkönen mehet, Bottas jöhet? Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Jiri Krenek

„Ez nem arról szól, hogy bizonyítson – felelte Wolff az Autosportnak, amikor arról kérdezték, hogy a Hungaroring lesz-e Bottas utolsó esélye. – Össze kell ülnünk [a csapatnál] és a Mercedesszel is, hogy kialakítsuk a jövőbeli pilótafelállásunkat. A nyár folyamán fogunk döntést hozni, aztán kitaláljuk, hogy mikor kommunikáljuk azt.”

Arról már korábban pletykálni kezdtek, hogy Bottas számára két irány körvonalazódik

akkor, ha a Mercedes a továbbiakban nem tart rá igényt, és Wolff is sejtelmes nyilatkozatot tett azzal kapcsolatban, hogy nem akarja magára hagyni a finn pilótát. A megoldás az Alfa Romeo (Sauber) lehet, de a svájci istállónál csak a Mercedes lépése után foglalkoznak majd az üggyel.

„Meglátjuk, hogyan alakul a piac. Mint mindig, szerintem most is a csúcson rendeződnek először a helyek, vagyis a Mercedesnek, aztán a Red Bullnak kell döntést hoznia. Utána elkezdenek dőlni a dominók és nekünk is lesz néhány lehetőségünk, akkor majd mi is döntésre jutunk” – nyilatkozta Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke.

A szaklap értesülései is megerősítik azt, hogy Vasseur és a Sauber tulajdonosa, Finn Rausing nem siet a pilótapáros meghatározásával,

készek várni arra, hogy a Mercedes döntsön Bottas és Russell között, valamint a Red Bull meghosszabbítsa Sergio Pérez szerződését. Felmerült az is, hogy az istálló egyik pilótája Mick Schumacher lehet, ez azonban nem tűnik valószínűnek.

Schumacherrel továbbra is terveznek a Haasnál Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint Schumacher jövő évi szerződésével „minden rendben van”, de az aláírás még várat magára, mert a német pilóta esetében a Ferrarival is egyeztetni kell. „Ez egy háromoldalú szerződés, mert van neki egy a Ferrarival is – mondta az olasz szakember, aki úgy fogalmazott, hogy megállapodtak a versenyzővel. – Néhány i-re még fel kell tenni a pontot” – tette hozzá.