Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíj szombati napján találkozott egymással Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, találkozójuk eredményeként pedig kijelenthető, hogy legalább 2037-ig biztosítva van a hungaroringi F1-es futam jövője.

A Magyar Nagydíj évek óta az egyik legbiztosabb lábakon álló helyszín a Forma-1-es versenynaptárban, amit jól mutat, hogy eddig is 2027-ig szerződéssel rendelkezett a pálya a verseny megrendezésére, de most újabb öt évvel, egészen 2037-ig biztosítottá vált az 1986 óta minden évben megrendezett nagydíj jövője, miután Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója szóban megállapodott Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel.

Balról jobbra: Ariane Frank-Meulenbelt, a Hungaroring alelnöke; Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója; Palkovics László innovációs és technológiai miniszter; Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója; Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója és Szujó Zoltán, a HUMDA főtanácsadója Forrás: Hungaroring

„Domenicali úrral a Magyar Nagydíj és a Hungaroring jövőjéről beszéltünk, és megállapodtunk abban, hogy miként néz ki az elkövetkező tíz év finanszírozása 2032-ig, és megállapodtunk a következő öt évre, 2032-től 2037-ig is” – nyilatkozta Palkovics László az M4 Sportnak.

Ez azt jelenti, hogy Magyarországon legalább 2037-ig Forma-1-es versenyt fogunk rendezni."

Palkovics László sikeres egyeztetésen van túl Forrás: Hungaroring

A Hungaroringen már régóta esedékes a kiszolgáló létesítmények, a főépület és a bokszépületek felújítása, amiről a miniszter is szót ejtett. „Ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, sok a tennivaló, ugyanis az 1986-ban épült versenypálya rusztikus ugyan, de átfogó fejlesztésre szorul" - idézi az MTI a minisztert, aki ezután elmondta, hogy megújul a mogyoródi létesítmény bejárati része, főlelátója és főépülete is.