Vágólapra másolva!
Rendszerint ugyanazokkal, a kedélyállapotára vonatkozó kérdésekkel kell szembenéznie Fernando Alonsónak, miközben ő úgy érzi, hogy az évek során nem sokat változott ezen a téren. A kétszeres világbajnok szerint erről a 2007-es, első mclarenes idénye tehet.

A Forma-1-be tavaly közel 40 évesen, két év kihagyás után visszatérő Fernando Alonso állítja, hogy sokan félreismerték őt a pályafutása alatt, és az emlékezetes 2007-es szezonban téves kép alakult ki róla. A kétszeres világbajnok ennek a számlájára írja, hogy az embere szerint frusztrált volt a McLarennél töltött utolsó éveiben, és 2018 végén ezért fordított hátat a sportágnak.

Alonso valóban felszabadultnak tűnt tavaly, de szerinte korábban sem volt másmilyen Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Alonsónak felvetették, hogy most mintha elégedettebbnek és boldogabbnak tűnne, mint amikor a McLarennel és a Hondával szenvedett, ő azonban úgy vélte, hogy akkor sem volt boldogtalan.

„Nem értek egyet ezzel, mert amikor csatlakoztam a Ferrarihoz, pontosan ugyanezeket kérdeztétek tőlem, srácok – idézi őt a GPFans. – Tökéletesen emlékszem, hogy olyan kérdéseket válaszoltam meg, hogy »Miért érzed magad ennyire boldognak? Spanyolként jobban illesz egy olasz csapatba, amitől boldog vagy?« Azt feleltem, hogy igen, talán emiatt, mivel hasonló a humorunk, a latin természetünk, úgyhogy talán ezért vagyok boldog. Aztán 2015-ben visszamentem a McLarenhez. »Miért vagy olyan boldog, a Ferrarinál az utóbbi két évben kicsit magad alatt voltál, most pedig még ha nem is harcolsz a világbajnoki címért és rossz szezonod volt a Hondával, a pályán kívül elég boldognak tűnsz. Minek köszönhető ez a változás, Fernando?« Most pedig megint ugyanezek a kérdések jönnek."

Alonso szerint ez az egész pedig nem máshonnan, mint a 2007-es szezonból ered, amikor óriási belháborút vívott a McLarennél főként Ron Dennis, de a pályán olykor Lewis Hamilton ellen is. A spanyol úgy érzi, akkor alakult ki róla egy téves kép.

Szerintem viszont nem változtam sokat. Boldog vagyok, de nem gondolom, hogy az elmúlt években ne lettem volna az."

2007-ben nagyon feszültté vált a helyzet közte és a McLaren között Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Jens Buettner

„2018-ban fáradt voltam, ez biztos. Azért hagytam abba a Forma-1-et, mert más dolgokon járt az eszem, de akkor is élveztem és fantasztikus szezonom volt Zak [Brownnal]. Emlékszem, hogy terveztünk az Indy 500-at 2017-ben, majd Stoffel [Vandoorne-nal] fantasztikus kapcsolatunk volt 2018-ban és jól szórakoztunk. Még úgy is sok minden zajlott körülöttem, hogy éppen visszavonultam. Boldog ember vagyok, még ha ez az üzenet nem is jut el mindenkihez" – szögezte le.