Vágólapra másolva!
Otmar Szafnauer távozása az Aston Martintól valóságos lavinát indíthat el. Sajtóértesülések szerint a román származású amerikai szakember másodmagával az Alpine-hoz igazol, egy ottani vezető viszont az ellenkező irányú utat teheti meg.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Otmar Szafnauer távozik az Aston Martin csapatfőnöki pozíciójából, aminek tudatában két kérdés adódik: ki lesz az utódja, illetve ő maga hol fog kikötni? Sajtóértesülések alapján a válaszok nagyon is összefüggenek egymással.

Szafnauer távozása valóságos lavinát indíthat el Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Az, hogy az 57 éves szakember elhagyta a silverstone-i istállót, egyáltalán nem volt meglepő, hiszen már novemberben felröppent a hír, akkor persze még csak pletykaként. A francia Auto Journal most azt írja, hogy Szafnauer, valamint Lawrence Stroll között azok után romlott meg a viszony, hogy a kanadai üzletember kinevezte az F1-es csapatot is működtető vállalatcsoport élére Martin Whitmarsh-t, a McLaren egykori csapatfőnökét.

Akkoriban azt is tudni vélték, hogy Szafnauer az Alpine-hoz igazol,

miután a márkaigazgató Laurent Rossi őt akarja kinevezni a csapat élére. A francia lap mindezt most megerősítette, vagyis könnyen lehet, hogy a francia istálló immáron tényleges csapatfőnökkel vág neki az új szezonnak.

Sőt, az sem kizárt, hogy Szafnauer nem egyedül érkezik, hanem Andrew Green is jön vele. A brit szakembert tavaly technikai igazgatóból technikai főigazgatóvá minősítették át az Aston Martinnál. Amennyiben az értesüléseknek ez a része valós, úgy Pat Fry helyét veszi át az enstone-i alakulatnál.

Ha mindez nem lenne elég, az amerikai szakember nemcsak emberi erőforrást, hanem szponzor formájában pénzt is vihet új csapatához,

miután a hírek szerint a BWT is távozni készül az Aston Martintól. A víztechnológiai berendezéseket gyártó osztrák vállalat 2017 óta a csapat támogatója, és nekik volt köszönhető, hogy a Force India, majd a Racing Point négy éven keresztül rózsaszín autókat indított.

Budkowski pont Szafnauer helyét veheti át Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

A történetnek azonban itt még nincs vége, legalábbis a portál szerint. Korábban Davide Briviónak, az Alpine versenyigazgatójának távozását pletykálták, de az olasz szakember végül marad a csapatnál. Ellentétben Marcin Budkowski ügyvezetővel, aki pont Szafnauer helyét töltheti be az Aston Martinnál.