Vágólapra másolva!
Az idei szezonban még nem tartja reális célnak a világbajnoki címet a McLaren ügyvezető igazgatója. Zak Brown elmondta, miért gondolja így. 

Noha a szakértők nem számítanak arra, hogy teljesen a feje tetejére állhatnak az erőviszonyok az új szabályoknak köszönhetően, azt sokan nem tartják elképzelhetetlennek, hogy például a középmezőny eleje az idén utolérheti a Red Bullt és a Mercedest. Ez első sorban a Ferrarit és a McLarent jelenti, a wokingiak ügyvezető igazgató azonban igyekszik lehűteni a kedélyeket.

A McLaren az idén még nem várja, hogy a Mercedesszel és a Red Bull-lal harcoljon Forrás: Motorsport Images/Andy Hone

A McLarennek legutóbb 2010-ben volt esélye a világbajnoki címre (az utolsó verseny előtt Lewis Hamiltonnak ugyan már csak matematikai sansza volt, de volt), miközben 2008-ban volt legutóbb világbajnok. Ez a több mint tíz éve tartó böjt azonban Zak Brown szerint – bármekkora lehetőséget is kínáljanak az idei szabályváltozások – nem az idén ér véget.

– nyilatkozta az amerikai üzletember a RACER-nek, majd meg is indokolta, hogy miért.

Ez van, megtesszük a tőlünk telhető legjobbat, de az infrastruktúránkkal még eléggé le vagyunk maradva. Még ha már mindent meg is vettünk, időbe telik ezeket bevezetni, a szélcsatorna elkészülte pedig még néhány évvel odébb van."

Az Olasz Nagydíjon kettős győzelmet ünnepelhettek tavaly Forrás: Motorsport Images/Mark Sutton

Brown még arra sem szeretne fogadni, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a futamgyőzelem azért összejöhet nekik. „Hogy nyerhetünk-e futamot? Tavaly meggyőző módon nyertünk egyet és majdnem összejött még egy győzelem.

– mondta az ügyvezető, majd kitérte arra, hogy a Valtteri Bottas és Sergio Pérez által a jobb napjaikon képviselt minőséget elnézve „őrület", hogy tavaly egyedül a McLaren aratott kettős győzelmet.

Február 11-én jön az új McLaren

Hogy milyen autóval rukkolnak elő az idei évre a wokingiak, azt február 11-én, az Aston Martin autóbemutatója után láthatjuk meg, miután a csapatok közül harmadikként az alábbi videóval ők is bejelentették, hogy mikor rántják le a leplet az idei versenygépükről.