Schumacher nem bánná, ha nagyobb lenne rajta a nyomás

Forma-1, Magyar Nagydíj, Mick Schumacher, Haas, Verstappen, Red Bull
Haas F1's German driver Mick Schumacher competes ahead of Red Bull's Dutch driver Max Verstappen during the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on August 1, 2021. (Photo by FERENC ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
Első Forma-1-es szezonjában a rossz autó miatt nyomás nélkül fejlődhetett Mick Schumacher, de nem lenne ellenére, ha olykor bedobnák őt a mély vízbe. A Haas pilótája ezzel együtt nagyon otthonosan érzi magát a királykategóiában.

Mick Schumacher első Forma-1-es szezonjában nem sok vizet zavart, ami a pontszerző helyezésekért való csatározást illeti, és többnyire csendben tanulta a sereghajtó Haasnál, hogy mi fán terem a versenyzés az autósport királykategóriájában. Persze olykor így is ráirányult a figyelem, például amikor Nyikita Mazepinnel került összetűzésbe, ám úgy véli, ez egy kicsit fel lett fújva.

Első évében nyomás nélkül rázódhatott bele a Forma-1-be Forrás: AFP/Ferenc Isza

– felelte a Crash.net-nek adott exkluzív interjúban arra a kérdésre, hogy milyennek találta az alkalmazkodást a Forma-1-hez. – Nem tudom, hogy miért van így, talán az emberek, talán a csapat miatt. Szerintem arról van szó, hogy jól érzem magam a bőrömben, a környezetemben és a pályán is. Ezen dolgok összessége eredményezi, hogy otthonosan érzem magam a Forma-1-ben."

Schumacher szerint ez az érzés egyértelműen gyorsabbá tette őt a pályán, miközben akadt valami, amivel nem volt könnyű megbarátkoznia.

„Ez szerintem mindig ugyanaz, mégpedig a gumik. Mindenki a gumikat mondja, és velem is ez a helyzet. Meg kellett értenem az abroncsokat, mert minden mástól különböznek, amit eddig vezettem, és hozzá kellett szoknom. Úgy érzem, most talán úgy 95%-ban értem. Vannak, amik nagyon különbözőek attól, ahogyan a Forma-2-ben vagy a Forma-3-ban voltak."

A gumi minden újoncnak fejtörést okoznak Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

A gumi megértése mellett a hétszeres világbajnok fiának egy rámenős csapattárssal is meg kellett küzdenie. Mazepinnal többször is volt köztük feszültség, de Schumacher szerint ebben semmi különös nincs.

Összességében viszont együtt dolgozunk és ugyanazt próbáljuk elérni, próbálunk előrelépni és fejlődni."

A Haas német versenyzőjétől megkérdezték azt is, könnyebb volt-e úgy beleszoknia a Forma-1-be, hogy nem volt rajta az a nyomás, ami egy versenyképes csapat esetében ott lett volna.

„Azt mondanám, hogy igen – válaszolta. – Persze szívesebben lennék pontszerző helyen és csatáznék a pontokért. Talán nagyobb nyomással jár és nehezebb, de egyértelműen jó lenne mély vízbe kerülni néha és megpróbálni bizonyítani. Az ember olyankor többet van képernyőn és az emberek többet beszélnek róla. A jelenlegi helyzetünkben sajnos máshogy kell elérnünk ezt. Általában úgy, hogy extrát hozunk ki az autóból, de olykor úgy is sikerül, hogy valami rossz dolog történik."