Vágólapra másolva!
Az Alpine és az Alpha Tauri 2022-es autójának festéséről is megtudhattunk néhány részletet még a bemutató előtt. Előbbi esetében egy nemrég bejelentett szponzori szerződésnek jelentős hatása lehet.

A tíz csapatból eddig a Haas, a Red Bull, az Aston Martin és a McLaren mutatta be idei autóját, bár akadt olyan istálló, amelyről tudni lehet, hogy nem a valós versenygépét leplezte le. Mindez azt jelenti, hogy hat csapat még hátravan, és ezek közül kettő nemrég adott némi támpontot a szurkolóknak, hogy mire számítsanak.

Az Alpine ezzel a képpel is üzent, hogy a hagyományos kék szín továbbra is ott lesz az autón

Az Alpine-ra még viszonylag sokat kell várni, ugyanis az enstone-i alakulat csak február 21-én tárja a nyilvánosság elé a 2022-es épített kocsit. Azt viszont szinte biztosra lehet venni, hogy a kék alap nem fog változni, mivel bár magáról az autóról semmilyen részletet nem tettek közzé, a fent látható Twitter-bejegyzés alighanem önmagáért beszél.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy nem lesz jól látható változás a festésben, sőt, az A522-es külseje valamelyest eltér majd elődjéétől.

Ezt egy bejelentésből derült ki, ugyanis hivatalossá vált, hogy az Aston Martintól távozó BWT az idei évtől kezdve a francia alakulat névadó szponzora lesz, vagyis a csapat hivatalosan mostantól BWT Alpine F1 Teamként működik tovább.

A víztisztító rendszereket gyártó osztrák vállalat 2017 óta van jelen a sportágban: a Force India szponzoraként nekik köszönhető, hogy a silverstone-i istálló autói négy évig rózsaszínben pompáztak (később már a Racing Point név alatt). 2019-ben és 2020-ban egy átbrandelés után a csapat Mercedes-erőforrásai megkapták a BWT-előtagot, utóbbi évben pedig egyben az alakulat névadó szponzorai is voltak.

Tavaly a már Aston Martinként induló istállóval megmaradt az együttműködés, de már nem a BWT volt az istálló főszponzora, és a rózsaszín csak minimális szerepet kapott az autón. Otmar Szafnauer csapatfőnök távozása után az osztrák cég is elhagyta a silverstone-iakat, a héten pedig hivatalossá vált, hogy a továbbiakban az Alpine-t támogatják.

A két fél hosszú távú együttműködést írt alá, és az eredmények mellett a fenntarthatóságért fognak közösen dolgozni.

Ez alapján még valószínűbb, hogy Szafnauer lesz az Alpine új csapatfőnöke, de ezt még nem lehet biztosan kijelenteni. Azt viszont igen, hogy a rózsaszín szerepet fog kapni az autón, ugyanis ezt a csapat közleménye is megerősítette. Hozzátették, hogy a hagyományos kék meg fog maradni, és ennek tudatában, valamint a fenti kép láttán valószínű, hogy az marad az alapszín.

Az Alpha Tauri csak a visszapillantó tükröt mutatta meg

Más formában, de az Alpha Tauri is részleteket árult el új autójáról. A faenzai istálló megmutatta az AT03-as egy részét, igaz, valójában csak a visszapillantó tükör látható, amelynek tetejére az olasz zászló színeit festették. Esetükben viszont már csak egyet kell aludni a bemutatóig, hiszen hétfőn fogják leleplezni a versenygépet.