Hamilton dönthetett arról, hogy marad-e a Forma-1-ben

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Emilia Romagna Nagydíj
IMOLA, ITALY - APRIL 15: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 15, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nagyon úgy tűnik, hogy lassan eloszlanak a kételyek Lewis Hamilton jövője körül, a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj óta nyilvánosan először múlt szombaton megszólaló hétszeres világbajnok ugyanis ismét posztolt valamit, amiből egyértelműen lehet következtetni arra, hogy mik a tervei.

Sokáig a tavalyi szezonzárón Jenson Buttonnak adott rövid interjú számított Lewis Hamilton legutóbbi megszólalásának, hiszen miután elbukta a világbajnoki címet, a brit pilóta teljes hallgatásba burkolózott, és már a futam utáni sajtótájékoztatókra, valamint az FIA év végi díjátadójára sem ment el. (A vereségéért ő és csapata a Forma-1 versenyigazgatóját, Michael Masit hibáztatták, ugyanakkor az új világbajnoknak, Max Verstappennek gratuláltak, és elismerték a győzelmét.)

Noha öccse, Nicholas azt állította, bátyja csak szünetet tart a közösségi médiával és kipiheni magát, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke olajat öntött a tűzre azzal, hogy többször is elmondta, ő is csak bízik abban, hogy Hamilton nem ábrándult ki a sportágból annyira, hogy befejezze a versenyzést. A jelek szerint úgy tűnik, hogy nem.

Abu-Dzabiban a dobogón még ott volt, de az első három helyezett számára tartott sajtótájékoztatóra már nem ment el Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Akár teljes mértékig valós volt a hétszeres világbajnok elvonulása, akár legalább részben annak szólt, hogy a Mercedes így gyakoroljon nyomást az FIA-ra és távolítsa el a pozíciójából a Hamiltonnal szerintük kibabráló versenyigazgatót, az elmúlt két hónap során mindenki csak találgatta, hogy Hamilton idén is a mezőny tagja lesz-e.

Múlt szombaton egy lépéssel közelebb kerültünk a megfejtéshez, Hamilton ugyanis kitett egy képet az Instagramjára, amely alá azt írta: „Eltűntem, de visszatértem!”. Ebből persze még nem lehet kijelenteni, hogy a Forma-1-be is vissza fog, és nem csak az Abu-dzabi Nagydíj szombati napja óta tartó közösségi médiás szünetnek vetett véget.

Ám miután a Mercedes versenyzője néhány más témájú poszt után (megtudhattuk, hogy New Yorkban is volt, valamint örül a gyermeket váró Rihannának) ma reggel az Instagram storyában közzétett egy videót, amelyen személyi edzőjével és fizioterapeutájával, Angela Cullennel látható, amint az ébredező London belvárosában, illetve a Temze partján fut, már sejthetjük, hogy az idén is láthatjuk őt a Forma-1-ben, hiszen mi másért is készülne a közelgő szezonkezdetre.

Íme a videó, amelyet a RacingNews365.com töltöt fel saját Instagram-oldalára: