Vágólapra másolva!
Az Alpine közleményben tudatta, hogy két szakemberüket is előléptették. Ennek következtében Pat Fry mostantól technikai főigazgatóként, míg Matt Harman technikai igazgatóként fog tevékenykedni.

Az elmúlt időszakban a Fernando Alonsót is foglalkoztató Alpine vezetésében volt az egyik legnagyobb mozgás: az addigi ügyvezető igazgató, Marcin Budkowski, majd a tanácsadóként dolgozó Alain Prost is távozott az enstone-i istállótól. A csapat most újabb változásokat jelentett be, de ezúttal senkitől sem vettek búcsút, igaz, nem is új szakember érkezéséről számoltak be, hanem csupán két előléptetésről.

Pat Fry technikai főigazgatóvá lépett elő Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Pat Fry, aki eddig a karosszériáért felelős technikai igazgató posztját töltötte be, mostantól az istálló technikai főigazgatója (CTO) lesz.

A két tavalyi élcsapatnál, a Red Bullnál és a Mercedesnél Adrian Newey, illetve James Allison tölti be ezt a szerepet.

Az Alpine által kiadott sajtóközlemény értelmében innentől kezdve a brit szakember felel az Enstone-ban zajló összes technikai tevékenységért. Továbbá ő fog felelni az autó teljesítményével kapcsolatos célkitűzések, valamint a jövőbeli technológia meghatározásáért. Továbbá ő lesz a felelős a hosszú távú stratégia kialakításáért, hogy a költségvetési plafon jelentette korlátok között a lehető legjobb teljesítményre legyenek képesek.

Az Alpine technikai igazgatói posztjára pedig a korábbi mérnökigazgatót, Matt Harmant nevezték ki. Ő fog felelni a pályán nyújtott teljesítményért, illetve a szervezet felépítéséért és a tehetségek kineveléséért. Harman a karosszéria fejlesztését fogja irányítani, de a csapat kiemelte, hogy a motorrészlegre is jó hatással lehet, tekintve, hogy 2018-ban igazolták a Mercedestől, ahol korábban 18 évet töltött el.

Azzal, hogy Pat és Matt az enstone-i mérnöki gárda élére álltak, jelentősen erősítjük az Alpine F1-es csapatát

– jelentette ki Laurent Rossi márkaigazgató. – Pat az egyik legtapasztaltabb mérnök a Forma-1-ben, míg Matt lendülete és szakértelme kulcsfontosságú lesz az autónkban rejlő potenciál kiaknázásában, különösen a karosszéria- és a motorfejlesztést összekapcsoló, egyedülálló tudásának köszönhetően.”

Rossi szerint az Alpine tovább erősödött Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Ez a döntés része annak a folyamatnak, hogy elérjék a Renault csoport vezérigazgatója, Luca de Meo, valamint Rossi által kitűzött célokat, miszerint a márka debütálásától számítva száz futamon belül a bajnoki címért harcoljanak. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy legalább egy bejelentés még várat magára, hiszen az Aston Martintól távozó Otmar Szafnauer a hírek szerint az Alpine csapatfőnöki székébe tart.