Vágólapra másolva!
Hivatalosan március 18-án indul a szezon Bahreinben, viszont háttérben folyamatos a sürgés-forgás. Mielőtt belevágnánk az új autók bemutatásába, majd a téli tesztekbe, nézzük meg mi zajlik a csapatoknál.

Scuderia Ferrari

Charles Leclerc és Carlos Sainz is körözött a maranellói pályán, innen pedig a fioranói aszfaltcsíkra viszik át a 2018 SF71-H nevet viselő autót.

Scuderia Ferrari bemutató: február 17.

Aston Martin

Eközben Angliában Sebastian Vettel tett látogatást a csapat főhadiszállásán, a német boldogan veti bele magát újra a munkába.

Aston Martin bemutató: február 10.

Mercedes-AMG

A Mercedesnél George Russel új divatot vezetett be: rendre garbóban jelenik meg a csapatnál, ahol igen sok időt tölt. Február 18-án viszont kénytelen lesz versenyoverallt húzni, hiszen ekkor mutatják be az új ezüst nyilat, a W13-at.

Red Bull Racing

Kétségtelen, hogy a Red Bullnál is keményen folyik a munka, de mindig találnak időt a szórakozásra is. Sergio Perez születésnapján Max Verstappen és Christian Horner is együtt ünnepelt a csapattal.

Red Bull Racing bemutató: nincs még hivatalos dátum

Alpine

Az Alpine nem bonyolította túl a dolgot: a legjobb mód a versenyekre való felkészülésre maga a versenyzés. Így hát Fernando Alonso, Esteban Ocon és Danyiil Kvjat is bukósisakot húzott egy közös gokartozásra.

Alpine bemutató: február 22.

McLaren Racing

A McLaren nem húzta tovább az időt, beindították az MCL36 elnevezésű autójukat.

McLaren Racing bemutató: február 11.

Alfa Romeo

Az egyetlen csapat, aki teljesen új pilótapárossal indítja a szezont. Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü már szokják az új környezetüket.

Alfa Romeo bemutató: nincs még hivatalos dátum

AlphaTauri

Ahogy a Ferrari, úgy az AlphaTauri is tett már néhány kört. Pierre Gasly és Cunoda Juki Imolában vitte aszfaltra a 2020-spec AT01-et. Az új autójuk pedig az AT03 nevet viseli.

AlpaTauri bemutató: február 14.

Haas F1 Team

A Haas megmutatta hogyan készül az orosz versenyzőjük a szezonra. Nyitika Mazepin Christiano Ronaldóval pózolt az edzőteremben.

Haas F1 Team bemutató: nincs még hivatalos dátum

Williams Racing

A Williamshez visszatérő Nicholas Latifi és az újonnan érkező Alex Albon is rengeteg időt tölt a csapatnál Groveban. Többek között sok munkát fektetnek a szimulációkba.

Williams Racing bemutató: nincs még hivatalos dátum

Forrás: https://racingnews365.com/how-f1-drivers-and-teams-are-preparing-for-2022