Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton úgy vág neki az idei szezonnak, hogy állítása szerint nem maradt benne semmi tüske a tavalyi szezonzáró futam után Max Verstappennel szemben. Hamilton és Verstappen vérre menő csatát mutatott be az Egyesült Arab Emirátusokban. Egyenlő pontokkal érkezve a helyszínre a Forma-1 történelmének az egyik legizgalmasabb utolsó körét biztosítva. A brit mindennél jobban akarta ezt a győzelmet, és egyúttal a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címet, amit a Safety Car pályára érkezése meghiúsított.

A történtek tükrében joggal tette fel a kérdést Hamiltonnak a RacingNews365.com, hogy nem érzi-e úgy, hogy nőtt a feszültség közte és a Red Bull Racing pilótája között.

- mondta Hamilton

"Nagyszerű versenytársam. Biztos vagyok abban, hogy lesznek még hasonló csaták köztünk, újra és újra meg fogjuk mérkőzni. Természetesen mindig tanulunk és fejlődünk az elmúlt versenyekből és tapasztalatokból, de nincs problémám Verstappennel."

Hozzátette:
"Nem vagyok haragtartó típus. Nem hiszem, hogy az egy jó tulajdonság lenne, vagy olyan amiből profitálhatnál. Igyekszem minél gyorsabban továbblépni és nem a múltban élni. Frissnek érzem magam, összeszedettnek és a koncentrációm is a maximumon van.
Semmilyen teher nem nyomja a vállamat,

nem hagyom, hogy a tavalyi események visszatartsanak bármilyen módon is."

A hétszeres brit világbajnok beszélt arról is, hogy mire számíthatunk tőle a 2022-es szezonban:

"Nagyon hamar véget ér a téliszünet, pláne ha egyre több verseny szerepel a naptárban. Évről-évre rövidebbnek tűnnek ezek a kihagyások. Viszont azt hiszem, hogy az évek alatt megtanultam a lehető legjobban kihasználni a rendelkezésemre álló időt. Volt időm a regenerálódásra, edzeni és felkészülni az új évre, testben és lélekben is. Nagyszerű formában érzem magam".

"Ahogy telnek az évek mindig tapasztaltabb leszel az elmúlt idénnyel, ami csak a hasznodra válhat. Azok a tapasztalatok és érzelmek amiket átéltél, erősebbé, valamint ellenállóbbá tehetnek. Jelenleg is ezen dolgozom."

"Minden energiámat az edzésekre és a csapattal való közös munkára összpontosítom.

- zárta mondandóját a brit.